Karar alındı: Tüm KDV’ler iade edilecek!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında alınan karara göre KDV’lerin iade edileceği açıklandı. Alınan kararla beraber temel gıda maddelerinden daha önce alınan mahsuben, ertesi yıl nakden alınan katma değer vergisi iadesiyle ilgili karar alındı.

Karar alındı: Tüm KDV’ler iade edilecek!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında katma değer vergisiyle ilgili karar alındı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ yayınlandı. Yayınlanan tebliğ kapsamında temel gıda maddelerinde KDV oranının %1’e indirilmesi sebebiyle KDV iadesinin alınan ilgili yılın 6 aylık döneminde alınmasının önü açıldı.

Gelecek ay verilecek!

KDV iadesiyle ilgili işlem yapan mükelleflerin mal ve hizmet alımlarıyla ilgili meydana çıkan kur farklarının KDV de ne şekilde iade edileceğiyle ilgili açıklama yapıldı. Alınan karar kapsamında demir ve çelik ürünlerinin teslim edilmesinde uygulanan KDV oranı 4/10’dan 5/10’a yükseltildi. Ayrıca satışa sunulan ve payı Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlere de tevkifat uygulanma kararı alındı. Tebliğle ilgili bazı maddeler yürürlüğe girerken bazıları da gelecek ayın başında uygulanmaya başlanacak.

İlgili karara ulaşmak için tıklayınız.