Gözler kabine toplantısına çevrildi! EYT çıkacak mı?

Genelde önemli kararların alındığı kabine toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Kabine toplantısından çıkacak kararlar hemen her zaman merak edildiği gibi bu kez daha da merak edilmektedir.

Gözler kabine toplantısına çevrildi! EYT çıkacak mı?

Son zamanların gündem konusu olan EYT, bugün gerçekleştirilecek kabine toplantısında görüşülecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak olan kabine toplantısında konuşulacak en önemli konu ise şüphesiz EYT olacak. Milyonlarca kişi tarafından beklenen EYT ile ilgili karar ne olacak? EYT çıkacak mı? İşte, kabine toplantısı öncesi merak edilen detaylar…

Olağan kabine toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yapılacak olan kabine toplantısında gündeme gelecek konular araştırılmaya başlandı. Kabine toplantısının ana başlıklarını şüphesiz başörtüsüne anayasal güvence, aile düzenlemesi, madem kazası, ekonomide olan gelişmeler ve EYT oluşturacak. İşte, işlenecek konular…

EYT çıkacak mı?

Milyonlarca kişinin beklediği EYT çıkacak mı sorusunun cevabı yarın verilebilir. Bildiğiniz gibi EYT ve kamuda çalışma gösteren 565 bin sözleşmelinin kadroya geçmesiyle ilgili çalışmalar bir süredir devam ediyor. Konuyla ilgili gelişmeler için gözler kabine toplantısına çevrildi. EYT ile ilgili yeni gelişmelerle ilgili gelinen aşama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak. Bu kapsamda da EYT ile ilgili bir karar alınabilir.

Kış gelmeden dar gelirli düşünülecek!

Bildiğiniz gibi hemen her kabine toplantısında özellikle dar gelirliye yönelik adımlar atılmaktadır. Bugünkü kabine toplantısında da hem esnaf hem de dar gelirli ailelere yönelik yeni adımlar atılmakla beraber TBMM’ye sunulan torba yasa teklifleri değerlendirilecek. Değerlendirilen yasa teklifleriyle ilgili yeni kararlar da alınabilir.

24 Ekim kabine toplantısı

Maden kazalarıyla ilgili yasa!

Geçtiğimiz günlerde 41 işçinin şehit olmasına vesile olan Bartın maden kazası da kabine toplantısının gündeminde yer alacak. Özellikle her yıl bir defa da olsa yaşanan maden kazasından sonra şehit olan işçi yakınlarına yönelik bir destek paketi hazırlığı da toplantının gündeminde yer alacak.

Başörtüsüne güvence!

Başörtüsüyle ilgili yeni tekliflerde hazırlandı. Hazırlanan teklifler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu. Bugün gerçekleştirilecek kabine toplantısında da başörtüsü için hazırlanan yeni teklif gündeme gelecek. 

Kabine toplantısı ne zaman?

Kabine toplantısı 24 Ekim 2022 günü saat 15.00 gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılması planlanıyor. Kabine toplantısı kararları açıklandığı takdirde siz değerli okurlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz. Siz de bizi takipte kalarak yeni alınacak kararlarla ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.

S