Karamollaoğlu’dan sert tepki: Eğer faiz haramsa...

Kısa süre önce Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan asgari ücrete tepki gösteren muhalif parti Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu sert tepki verdi.

Karamollaoğlu’dan sert tepki: Eğer faiz haramsa...

Kısa süre önce Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan asgari ücrete tepki gösteren muhalif parti Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu sert tepki verdi. Karamollaoğlu’dan sert tepki: Eğer faiz haramsa...

Özellikle Cumhurbaşkanına asgari ücret ile ilgili tepki gösteren Karamollaoğlu’nun sözleri son dakika olarak gündemlerde yer almaya başladı. Milletin açlık sınırında ve yoksulluk sınırında olduğuna değinen Karamollaoğlu, bizim düşüncemizle iktidarın düşüncesi çok farklı. İktidarda yer alan kişilerin bizim düşüncelerimize hayalleri bile yetmez dedi.

Karamollaoğlu: İnsanlar hakikaten perişan

Temel Karamollaoğlu

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu partisinin 6. Olağan Kırıkkale İl Kongresinde bazı açıklamalar yaptı. Temel Karamollaoğlu tarafından yapılan açıklamada:

Şuan ki halimizde insanlar perişan. Hep açlık sınırında. Ekonomik olarak dikkat etmemiz gereken en önemli şeylerden biri açlık sınırı biri de yoksulluk sınırı. Bizim aklımızda olan düşünceler ile iktidarda bulunan kişilerin düşünceleri aynı değil. Onlar yalnızca bir çevrede faaliyet gösteriyorlar. Biz toplumun hemen hepsini düşünmek zorundayız bu bizim için bir vebal. Bildiğiniz gibi ülkemizde hem ilacı hem gübreyi hem de dışarıdan getiriyoruz. Sertifikalı tohum diyerek çiftçiyi perişan ettiler. Hep dış ülkeler parayı kazandı. Şüphesiz en çok kazanan ülke de İsrail’dir dedi.

Faiz haramsa %1 ile %10 aynıdır

Ülkenin ekonomisinin bu kişiler tarafından düzelmeyeceğini söyleyen Karamollaoğlu sözlerine:

Sanayileşme, güçlenme ve işsizliğin bitmesini sağlama, artış gösteren milli geliri toplumumuzda adil şekilde paylaştırma bizim asıl hedefimizdir. Biz iktidara geçersek eğer çalışan kişiler açlık sınırında ücret alamaz. Çalışan bir kişi en az yoksulluk sınırında maaş almalıdır. Yoksulluk sınırı çok yüksek olsa da biz iktidara gelirsek enflasyonun üzerinde olacak şekilde %10 zam yapılacaktır. Faizi 2 puan indirmeniz nas olarak kabul ediliyor ama eğer faiz haramsa %1 ile %10 aynı seviyededir. Bu durumda biri vatandaşı çok ezecek biri de biraz daha fazla ezecektir başka bir fark yoktur şeklinde devam etti.