Fahrettin Koca'dan Omicron varyantı hakkında flaş açıklama!

Fahrettin Koca, Omicron varyantının Türkiye'de de yayılmaya başladığını, kalabalık illerde görülen yeni vakaların yüzde 10'undan fazlasının Omicron kaynaklı olduğunu ve hatırlatma dozunun daha da önemli hâle geldiğini açıkladı.

Fahrettin Koca'dan Omicron varyantı hakkında flaş açıklama!

Omicron nedir, Omicron belirtileri nelerdir, Omicron Fahrettin Koca açıklaması, Fahrettin Koca Omicron varyantı, Omicron Türkiye'de var mı gibi sorulara pek çok vatandaş yanıt ararken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan konuya yönelik açıklama geldi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Omicron varyantının Türkiye'de de yayılmaya başladığını açıklayarak, kalabalık illerde görülen yeni vakaların yüzde 10'undan fazlasının Omicron kaynaklı olduğunu ve hatırlatma dozunun daha da önemli hâle geldiğini belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Omicron varyantı hakkında flaş açıklama! Omicron varyantı ülkemizde de yayılmaya başladı

Yeni vakaların yüzde 10'undan fazlasının Omicron varyantından kaynaklı olduğunu söyleyen Koca, Omicron'un Avrupa'dan sonra Türkiye'de de yayılmaya başladığını ve kalabalık şehirlerde görülen yeni vakaların yüzde 10'undan fazlasının Omicron kaynaklı olduğunu belirtti. Güncel durumda, hatırlatma dozunun daha da önemli hâle geldiğini aktaran Koca, aşı takvimi üzerinden 3 ay geçenlerin aşı etkinliğini güçlendirmeleri gerektiğinin altını çizdi. 

Omicron varyantına karşı etkisi bilinen pandemi önlemlerine ek olarak başvurulması gereken kişisel tedbirlerin söz konusu olmadığına vurgu yapan Fahrettin Koca maske, aşı ve sosyal mesafe ile hayatımıza devam edeceğimizi, her zaman olduğu gibi kalabalık yerlerden ve havalandırması kısıtlı olan ortamlardan uzak durulması gerektiğini ve korkunun hayatı bu noktada negatif etkilediğini, tedbirin ise daima işe yaradığını düşündüklerini aktardı. Koca sözlerine şunları ekledi:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Omicron varyantı hakkında flaş açıklama! Omicron varyantı ülkemizde de yayılmaya başladı

"Bu yeni varyantın, hastaneye yatışları ve yoğun bakım ihtiyacını belirgin şekilde artırmadığını gördük. Endişe verici durum yok, gerekli bilgeye ve salgın tecrübesine sahibiz. Yeni durumda hatırlatma dozunun önemi artmıştır. Aşı takvimi üzerinden 3 ay geçenler, hatırlatma dozunu olmalı, yeni varyanta karşı aşı etkinliğini güçlendirmelidir."

Etiketler