Yılbaşında evde eğlence yapmak lüks oldu

Yeni yılın gelmesine kısa süre kaldı. Bu yılın gerek acısıyla gerek tatlısıyla sonuna geldik. Yılbaşına kısa bir süre kala bazı kişilerin programı olsa da bazılarımız evde kalmayı, aile içerisinde kutlamayı tercih eder. Yılbaşında evde eğlence yapmak lüks oldu

Yılbaşında evde eğlence yapmak lüks oldu

Yeni yılın gelmesine kısa süre kaldı. Bu yılın gerek acısıyla gerek tatlısıyla sonuna geldik. Yılbaşına kısa bir süre kala bazı kişilerin programı olsa da bazılarımız evde kalmayı, aile içerisinde kutlamayı tercih eder. Aile içinde karşılayacağımız yılbaşında pijama, terlik ve televizyon adı verilen yeni yıl eğlencesinin hazırlığına şimdiden başladık bile. Yılbaşında evde eğlence yapmak lüks oldu

Yeni yılı evde geçirmek isteyenlerin hem evine hem de misafirlerine alışveriş yapması gerekecek. Yılbaşı akşamını evinde geçirecek kişiler, yeni yıla sayılı günler kala hazırlıklarına devam ediyor. Pazarın nabzını yokladığımızda karşılaştığımız maliyet evine misafir kabul edecek kişileri tedirgin etmeye yetti. Yılbaşını evde kutlayacak kişilerin yapacağı alışverişte maliyeti 400 TL olarak belirlendi.

Alışverişi ölçülü yapın

Yılbaşında evde eğlence yapmak lüks oldu - Resim : 2

Yeni yıla evde arkadaşlarıyla, ailesiyle geçirecek olan kişilerin evine alışverişi yapması gerekiyor. Alışveriş yaparken ölçülü alışveriş yapılmazsa 400 TL hatta 500 TL ile marketten çıkamazsınız. Örneğin 4 kişilik bir aileye her meyveden birer kilo alırsanız en az 100 TL harcamış olursunuz. Meyvenin dışında kuruyemiş de alırsanız ayıracağınız bütçe en az 3 katı ya da 4 katı olacaktır.

Geçen yılbaşı bu yılın yarı fiyatına yeni yılı karşılardı diyen Pazar esnafı bu yılbaşı hemen her şey %50 karşılanacak. Örneğin geçen yılbaşında nar 6-7 TL’ydi, bu yıl 15 TL diyen Pazar esnafı ayrıca pazara en az 100 TL ile gelin diye vurgu yaptı.