Kanal İstanbul olmazsa olmazımız

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı olan Adil Karaismailoğlu; “Kanal İstanbul ülkemizin olmazsa olmazlarından bir tanesi.” sözlerini dile getirdi.

Kanal İstanbul olmazsa olmazımız

Gazeteciler ile sohbet toplantısında bir araya gelmiş olan Bakan Karaismailoğlu, İstanbul Boğazı’nda geçmiş süreçlerde sıkıntılar yaşandığını ve ilerleyen süreçte bu hattaki hareketliliğin artmasının beklendiğini dile getirdi. Karaismailoğlu; “Kanal İstanbul’umuz olmazsa olmazımız gibi. Ulaşım yollarını geliştirerek ulaşım ihtiyaçlarını karşılamamızdan sonra ana ihaleyi yaparak Kanal İstanbul’u gerçekleştireceğiz.” açıklamalarını dile getirdi.

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı olan Adil, basın mensuplarının yöneltmiş olduğu soruları tek tek yanıtladı. Bakan Karaismailoğlu; “Kanal İstanbul’a yönelik yapmış olduğu açıklamada Kanal İstanbul’a niçin ihtiyaç olduğunu, dünyadaki lojistik hareketlerin gelişmesi, küresel anketler, İstanbul Boğazı’ndaki hareketliliğin bundan sonraki süreçte artan trafiğe hizmet veremeyecek olduğu ve burada geçmişte yaşanmış olan bir çok farklı sıkıntılar, kazalar, oradaki yangınlar, bu durumların İstanbul’umuza vermiş olduğu belirli sıkıntılar, orada yaşanan can kayıpları ve şu anda ise Marmara denizinde haftalar sürecek bekleme sürelerinin aza indirgenmesi, onların iklime çevreye vermiş olduğu zararlar. Bunların hepsinin önüne geçebilmek için kanal İstanbul’un olmazsa olmazlarımızdan bir tanesi olduğunu söyleyebiliriz.” ifadelerine yer verdi.

Kanal İstanbul olmazsa olmazımız

A1 köprüsü planı yapılmıştı

1970 yılı içersinde İstanbul’da yalnızca bir köprü planlanarak o köprünün İstanbul’a yeteceğinin düşünüldüğünü tekrardan hatırlatan Bakan Karaismailoğlu; “Bugün nasıl beş tane farklı alternatif geçiş bulunuyorsa biz kanal İstanbul’u da benzer bir şekilde; buradaki küresel hareketlerin dünyadaki ticaret hacimlerinin artması, lojistik hareketlerinin artması, bunlara cevap verebilme, şu anda 12 milyar ton olarak bilinen dünya ticaret hacminin 2035 yılı içerisinde 25 milyar tona çıkması, 2050 ve daha sonrası yıllarda 60 70 milyar tona çıkması beklenenler arasında. Burada bulunan bu hareketlerini önümüzdeki sıkıntıları tamamen ortadan kaldırmak için Kanal İstanbul gerçekten olmazsa olmazımız.” sözlerini dile getirdi.

Dünyanın en büyük projeleri arasında yer alıyor

Bakan Karaismailoğlu konuşmasına şu şekilde devam etti; “Aynı şekilde şunu da söyleyebiliriz ki demir yolu da Kanal İstanbul’a uygun bir şekilde boğazın alt tarafından geçecek. Konu ile ilgili Halkalı - Ispartakule arasındaki ihalemizi gerçekleştirdik. Orada da şu anda imalatlarımız devam ediyor. Bir taraftan ulaşım yolları karşısında Kanal İstanbul aslında başladı diyebiliriz. Bu biraz zaman alacak. Ancak şunu söyleyebiliriz ki Kanal İstanbul dünyanın en büyük altyapı projelerinden bir tanesi olarak biliniyor. İhalelerimizi tamamladığımız zaman Kanal İstanbul’u gerçekleştireceğiz.”

Etiketler