Para piyasalarında nasıl kârlı işlem yapılır?

Piyasalarda ardı ardına yaşanan büyük düşüşler yatırımcıların büyük maliyetlere sebebiyet verecek hatalar yapmasına neden olabiliyor. Bu hataların önüne geçebilmek için özellikle bazı hataları kesinlikle yapmamanız gerekiyor.

Para piyasalarında nasıl kârlı işlem yapılır?

Piyasalarda zaman zaman yaşanan büyük düşüş birçok yatırımcılar için hata yapma lüksünü minimuma indiriyor diyebiliriz. Yatırım hataları da özellikle böylesi bir zor durum içersinde oldukça maliyetli bir sonuca ulaştırabiliyor. Fazla maliyetin ve hataların önüne geçebilmek için ise bazı hataları yapmamanız gerekiyor. Zorlu piyasa koşulları kapsamında en az hasar ile ilerleyebilmemiz için yapmanız gereken önemli yatırım hatalarını bilmek ve bu hatalara göre doğru bir strateji belirlemek sizlere faydalı olabilir.

 
Beklentilere göre harekete geçmek

Piyasalar kesinlikle sizin beklentilerinizi göre hareket etmez. Başarılı bir yatırımcı olmak istiyorsanız yapmanız gereken ilk şey piyasanın size ne söylediğini iyi dinlemektir. Eğer piyasanın size ne söylediğini iyi bir şekilde dinlersiniz; ona göre hareket etmeniz daha kolay olacaktır. Piyasalarla inatlaşmanız size herhangi bir getiri sağlamayacaktır. Bazı yatırımcılar çoğunlukta yükseliş zamanlaması konusunda oldukça beklentiye girerler. Bu beklentiler kendi zaman çizelgesi ile ilgili olabileceği gibi piyasa içerisinde oluşabilecek bir fiyatlama ile de alakalı olabilir. Bu durumun tipik bir acemi yatırımcı davranışı olduğunu söyleyebiliriz.

Piyasalarda para kazanmak için yapılması gerekenler
Az sayıda farklı hisse senetlerine yatırım yapmak

Piyasalarda anlık olarak büyük çöküşler yaşandığı ve genellikle ekonomide kötümser senaryoların daha fazla dillendirdiği bugünkü dönemler içersinde portföyümüzü farklılaştırmamak ve çeşitlendirmemek olumsuz sonuçları beraberinde getirebilir. Yükselen piyasalar kapsamında elbette bunu yapma zorunluluğunuz bulunmuyor. Lakin servetinizin büyük bir kısmını enflasyondan etkilenen herhangi bir şirkete yatırıldıysanız, portföyde değerinizin anlık olarak hızla düşme riski de o kadar fazla olacaktır.
 

Kitleleri yakından takip etmek

Diğer bir ismi ile karşı strateji olarak da bilinen bu mantık tamamen başkaları satış yaparken satın almayı ve hisseleri daha da düşük fiyattan elde etmeyi öngörmektedir. Başkaları alış işlemini gerçekleştirirken satmanızda fiyatların yükseldiğinden dolayı faydalanmanız anlamına gelmektedir. Söylemesi bir o kadar kolay lakin uygulaması zor olsa da bu stratejinin düşükten alıp yüksekten satmak ismi de verilir.

BTC/TRY Bitcoin Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 2151493.95
Satış 2152474.25
Değişim -11786.25%
Son Değer 2151984.1
En yüksek 2182111.74
En düşük 2151529.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler