Almanya kışa hazırlanıyor

Almanya Başbakanı Olaf Scholz liderliğinde Meseberg Sarayı'nda birkaç gün süren değerlendirme toplantısında enerji krizine ilişkin yardım paketi hazırlandı. Yardım paketinin içerisinde meslek eğitimi ve güvenlik stratejisi de yer alıyor.

Almanya kışa hazırlanıyor

Almanya Başbakanı Olaf Scholz liderliğinde Meseberg Sarayı'nda yapılan görüşmeden sonra Sosyal Demokrat Partili (SPD) Başbakan Scholz, Hür Demokrat Partili (FDP) Federal Maliye Bakanı Christian Lindner ve Yeşiller’den Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck’in ortaklaşa düzenlediği basın toplantısında, Almanya'nın geleceği için her gücü sonuna kadar kullanacağından bahsedildi. 3 adımda yardım paketi hazırlanan toplantıda enerji, meslek eğitimi ve güvenlik stratejisi de yer alıyor.

rusya avrupa enerji krizi

Enerji yardım paketi

Almanya'nın enerji alanında kritik bir seviyeye geleceğini önceden gördüğünü ve önlemler aldığı belirten Başbakan Scholz, “Biz zorlu kışa hazırlıklıyız” sözlerine yer verdi. Rusya'nın gaz sevkiyatını kesecek seviyeye getirmesine rağmen, beklenen kışa hazırlıklı olduklarını vurguladı. Bunun yanında enerji maliyetlerinden dolayı gelen fiyatların tavan yapmasını engellemek için önlemler alınacağını belirtti. Yüksek enflasyon ve resesyon endişelerinin yanında hanehalkına ve işletmelere yardım yapılacağını da altını çizdi.

Yenilebilir enerjiye yatırımlarının artığını belirten Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Habeck, “Doğalgaz, elektrik ve akaryakıt fiyatlarındaki artışı sınırlandıracağız” sözlerine yer verdi.

Bunun yanında elektrik piyasalarında düzenlemelerin olacağını belirten Federal Maliye Bakanı Lindner, nükleer santrallerde üretime devam edilip edilmeyeceği konusunda konuşmadı. Öte yandan kömür yakıtlı elektrik santrallerinin yeniden açılması konusunda anlaşmaya varıldığını belirtti.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com

Etiketler