Kahvenizi alıp gelin! Starbucks hisse senedi nasıl alınır?

Hemen herkes tarafından bilinen bir kahve markası olan Starbucks, 1990’lı yıllarda olan hızlı yükselişinin ardından şuanda da küresel bir markaya dönüştü. Bu tarz şirketlerin hemen hepsinin hisse senedi bulunmaktadır. Peki, Stabucks hisse senedi nasıl alınır?

Kahvenizi alıp gelin! Starbucks hisse senedi nasıl alınır?

Hemen herkes tarafından bilinen bir kahve markası olan Starbucks, 1990’lı yıllarda olan hızlı yükselişinin ardından şuanda da küresel bir markaya dönüştü. Bu tarz şirketlerin hemen hepsinin hisse senedi bulunmaktadır. Peki, Starbucks hisse senedi nasıl alınır?

Koronavirüs pandemisinden dolayı kısıtlama olmasına rağmen Starbucks’ın değeri 23 milyar doları aşarak yıllık satışları 119 milyar dolara kadar çıktı. Koronavirüs salgınından önemli ölçüde etkilenen firmalar arasında yer alan Starbucks hızlı iyileşme ve olası erken normale dönüş gibi tahminler sayesinde destek aldı. Starbucks hisse senedi satın almak istiyorsanız ve yatırım portföyünüzde yer açmak istiyorsanız eğer hisse senedi alım adımlarından sizlere bahsetmek istiyoruz.

Starbucks hisse senedi nasıl alınır?

Starbucks hisse senedi nasıl alınır? Sorusu hisse senedi alacak kişiler tarafından araştırılmaktadır. Biz de sizler için Starbucks hakkında bilgiler derledik. Okumaya devam ederek öğrenebilirsiniz.

Starbucks’ı tanıyın

Washington’da 1971 yılında kurulan Starbucks, bir kahve perakendecisi olarak karşımıza çıkıyor. Şuanda 80 pazarda, 30.000’den fazla perakende mağazaya sahip olarak karşımıza çıkan Starbkucs, kahve ve çay içecekleri paketlenmiş kavrulmuş çekirdek, tek servislik ve içime hazır kahve ve çay ürünleri gibi ürünlerin satışını yapıyor. Aynı zamanda Starbucks mağazalarında kahvaltılık sandviçler, öğle yemekleri ve taze yiyecek ve atıştırmalıklar da yer alıyor. Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika, Çin, Asya Pasifik ve Kanal Geliştirme segmentleri oluşturuyor. Kısıtlamalar devam etmesi halinde şirket Kanal Geliştirme segmentine daha fazla odaklanmak zorunda kalabiliyor.

Niyetiniz eğer Starbucks hissesi almak olsun veya olmasın herhangi bir hisse senedini almadan önce şirketleri tanımanız gerekir. Hepimiz bildiği gibi kazanç elde etmek için araştırma yapmanız gerekiyor. Teknolojiye yaptığı yatırımlarla rekabette avantaj yaratacak herhangi bir özelliği olup olmadığına dikkat edilmesi gerekir. Starbucks’un rekabette avantaj yaratacak herhangi bir özelliği elbette vardır. Çünkü Starbucks, teknolojiye yaptığı yatırımlarla rekabette önemli avantaja sahip oluyor.

Kahvenizi alıp gelin! Starbucks hisse senedi nasıl alınır? - Resim : 1

Starbucks hissesi almak için yatırım hesabı açın

Starbucks hissesi almak için yatırım hesabı açın. Starbucks Nadaq da işlem görmektedir. Bu sebeple yurtdışı hisse senedi alım için dünyada ki bir çok farklı borsada işlem yapma olanağı sağlanıyor. Dünya genelinde pek çok farklı borsada hisse senedi alım satım işlemleri yapmanıza olanak sağlanıyor. Yatırım hesabı açmadan önce aceleci olmayın. Çünkü yurt dışı hisse senedi alım satım işlemleri genelde bir çok aracı kurum tarafından sağlansa da komisyonlar, hesap açılış limiti, müşteri desteği de kurumlara göre farklılık göstermektedir.

Yatırım hesabınızı açıp hesabınıza para yatırdıktan sonra Starbucks hisselerini satın alabilirsiniz. Hisselerinizi satın almadan önce alım adedi belirlemeniz gerekiyor. Herşey tamamsa, ilk hisselerinizi almak için emir verebilirsiniz. Farklı borsa emir tipleri bulunmaktadır. Fakat şuanda bu çeşitlilik arasında boğulmayın. Çünkü yatırımcılar, iki emir tipi ile hisse senedi satın alarak kariyerinizi geliştirin.

Yaptığınız yatırımı takip edin

Starbucks’a yaptığınız yatırımları özellikle pandemi sürecinde yakından takip etmeli, finansal durumunda toparlanma görmeli, mağaza satışlarında iyileşme beklemeli ve yeni büyüme işaretlerini arayın. Bu unsurlar şirketin gelir ve kazançları artırma becerisinin temeli oluşmaktadır. Bunlar da yetersiz kalırsa hem şirket hem yatırımınız için kötü işaret olabilir.