İstanbulkart kullanıcıları dikkat zam geldi! Güncel İstanbulkart fiyatları

İstanbulkart kullanıcılarının dikkatine! Kartlara beklenmedik zam yapıldı. Bugünden itibaren İstanbulkart'lar zamlı bir şekilde temin edilecek.

İstanbulkart kullanıcıları dikkat zam geldi! Güncel İstanbulkart fiyatları

İstanbulkart kullanıcılarını hüsrana uğratacak bir haber geldi! İstanbul’da metro, otobüs, vapur, tramvay ve metrobüs gibi toplu ulaşım araçlarında kullanılan İstanbulkart’ın bedeline yüzde 100 oranında zam yapıldı.
 
İstanbulkart kullanıcılarına beklenmedik haber İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. İstanbul toplu ulaşımında kullanılan tüm kartlara zam yapıldı. Yapılan zamlara göre yeni kart ücretleri belli oldu. Kartlara yapılan zamlar, İstanbulkart’ın resmi web sayfası üzerinde paylaşıldı.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi bugünden itibaren uygulamaya koymuş olduğu zamlı tarife kapsamında “Anonim İstanbulkart” bedellerine zam yaptı. Kartın bedelinde yüzde 100 oranında artış yapılarak; 25 liradan 50 liraya yükseltildi.

İstanbulkart kullanıcıları dikkat zam geldi! Güncel İstanbulkart fiyatları

 
Tüm kartları zam yapıldı!

 Öğretmen, öğrenci ve 60 yaşını doldurmuş olan kişilerin toplu ulaşımda kullanmış olduğu “İndirimli kart”, 65 yaş üstü olan vatandaşlar ile engelliler, anneler, zabıtalar, basın mensupları, emniyet hizmetinde çalışanlar, sağlık çalışanlarının ve sporcuların da kullanmış olduğu “Mavi Kart” ile “Ücretsiz Kart” ücretleri yaklaşık olarak yüzde 72 zam ile 35 TL’den 80 TL’ye yükseltildi.
 
Ada Sakini Kartı 35 TL’den 60 TL’ye, Denetim Kartı 50 TL’den 75 TL’ye, Personel ve Stajyer Devam Kontrol Sistemi Kartı 35 TL’den 60 TL’ye, kişiye özel tasarımlı İstanbulkart 40 TL’den 60 TL’ye, Araç Kullanım Belgesi Kartı ise 50 TL’den 75 TL’ye çıkarıldı. Uygulanan zamlı fiyat tarifeleri İstanbulkart’ın resmi internet sitesi üzerinde paylaşıldı.
 


Şubat ayı içerisinde yüzde 92’ye varan oranla zam yapıldı
 

İBB BELBİM Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri AŞ, şubat ayı içerisinde de İstanbulkart’ın bedellerine toplamda yüzde 92’ye varan oran ile zam yapmıştı.
 
Bu duruma göre, Anonim İstanbulkart yüzde 92 artış ile 13 TL’den 25 TL’ye, öğretmen, öğrenci ve 60 yaşını doldurmuş kişilerin toplu ulaşımda kullanmış olduğu İndirimli Kart ile Mavi Kart ve Ücretsiz Kart yüzdelik oranla 75 zam ile 20 TL’den 35 TL’den çıkarılmıştı.
 

Alış
Satış
Değişim 739.6299%
Son Değer 34086.38
En yüksek 34241.09
En düşük 33614.41
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler