KYK Borçları Silinecek Mi?

Son zamanlarda gündemde olan KYK borçlarıyla ilgili Bakan Kasapoğlu'dan açıklama

KYK Borçları Silinecek Mi?

Bakan Kasapoğlu, öğrencilerin kredi borçları faiziyle alakalı, "Gençlerimizi hiçbir zaman mağdur etmedik, Sayın Cumhurbaşkanımız kabine toplantısında detaylıca açıklama yapacak." dedi.

KYK Borcu Olanlar İçin Kasapoğlu'ndan Müjde

Son zamanlarda oldukça tepki çeken üniversite öğrencilerinin Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borçlarına faizlerle birlikte yüksek artış yaşanması sosyal medyaya oldukça sert yansıdı. Devletten kredi aldığını öne süren öğrenciler faiz artış görsellerini paylaştı. Kredi alan öğrencilere 74 bin liradan 152 bin liraya değişen miktarlarda borçlarının çıktığı görsellere yansıdı.

KYK borcu

Görsellere cevap olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter'dan lisans eğitimi aldığı için 41 bin TL' lik KYK kredisinin faizliyle birlikte 152 bin TL' ye ulaştığının görselini paylaşan gencin tweet'ini alıntılayarak, 'Gençlere sesleniyorum: Faizli KYK borçlarını ödemeyin! Bir sene içinde iktidara geliyoruz; sözünü verdiğim gibi sizden sadece ana para talep edilecek, o da iş bulduğunuzda'  demesiyle tepki verdi.

Sosyal medyada başlatılan 'KYK borçları silinsin' kampanyasına siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri de destekliyor. KYK borçları olan öğrencilerin beklediği ilk Kabine toplantısında verilen karaların açıklanması bekleniyor.

Öğrencileri de mutlu etmek için zaman harcanması gerektiğini ve mevcut ekonomik koşullar ile birlikte tıpkı asgari ücret ve memurlara yapıldığı gibi destek verilmesi planlanıyor. Öğrenciler yaşam ve kazanç standartlarına göre KYK borçlarının geri ödeme planını merak ediyor. Beklenilen ilk Kabine Toplantısında açıklanan kararın öğrenciler tarafından tatmin edilmesi bekleniyor. 

Ezgi Yılmaz/BirBorsa

Etiketler