İşsizlik maaşı arttı mı? İşsizlik maaşı 2022 ne kadar oldu?

İşsizlik maaşı arttı mı? İşsizlik maaşı 2022 ne kadar oldu? Asgari ücrete yapılan zamdan sonra pek çok kişi işinden ayrılmak zorunda kaldı. Hal böyle olunca da işsizlik maaşının ne kadar olacağıyla ilgili araştırma yapmaya başladı.

İşsizlik maaşı arttı mı? İşsizlik maaşı 2022 ne kadar oldu?

İşsizlik maaşı arttı mı? İşsizlik maaşı 2022 ne kadar oldu? Asgari ücrete yapılan zamdan sonra pek çok kişi işinden ayrılmak zorunda kaldı. Hal böyle olunca da işsizlik maaşının ne kadar olacağıyla ilgili araştırma yapmaya başladı. İşsizlik maaşı 2022 ne kadar oldu? İşsizlik maaşı arttı mı? Sorularının cevabı yazımızda yer alıyor. İşte, yeni işsizlik maaşı tutarı…

Asgari ücret 2022 yılında %50.54 oranında artarak 4253 TL’ye yükseldi. Hal böyle olunca işsizlik maaşı da artış gösterdi. İşsizlik maaşı almak için bir çalışanın kendi isteği dışında işsiz kalması şarttır. Pek çok işveren de belirlenen asgari ücreti ödeyemeyeceğinden dolayı bazı çalışanlarını işten çıkarmak zorunda kalmıştır. Hal böyle olunca işsizlik maaşı alma şartları ve hesaplama ekranına ilgili göstermiştir.  2022 yılında en düşük işsizlik maaşı 2130 TL olurken, orta kademe işsizlik maaşı 2532 TL, en yüksek işsizlik maaşı da 4260 TL olarak belirlendi.

İşsizlik maaşı arttı mı? İşsizlik maaşı 2022

İşsizlik maaşı arttı mı? İşsizlik maaşı 2022 yılında ne kadar oldu? İşsizlik maaşı asgari ücretle beraber yükseldi. Çalışanların ortalama brüt kazancının %40’ı kadar işsizlik maaşı ödenmektedir. Bu kapsamda en düşük işsizlik maaşı 2130 TL, orta kademe işsizlik maaşı 2532 TL, en yüksek işsizlik maaşı ise 4260 TL oldu.

İşsizlik maaşı 2022

İşsizlik maaşı alma şartları

İşsizlik maaşı alma şartları ile ilgili İŞKUR resmi sitesi üzerinden bilgiler verilmiştir. İŞKUR resmi internet sitesi üzerinden verilen bilgilere göre işsizlik maaşı alma şartları belli oldu. Eğer siz de aşağıda yer alan şartları karşılıyorsanız işsiz kaldığınız zaman kara kara düşünmeden işsizlik maaşına başvuru yapabilirsiniz. İşsizlik maaşı alma şartları arasında:  

  • Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,
  • Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak,
  • Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,
  • Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak,