İşsiz kalanlara müjde! İŞKUR tarafından 5137 TL veriliyor

Çeşitli sebeplerden ötürü işsiz kalanlara müjde verildi! İşten ayrılan vatandaşlara 5137 TL veriliyor! İŞKUR tarafından verilen bu ödemeyle ilgili detaylar belli oldu.

İşsiz kalanlara müjde! İŞKUR tarafından 5137 TL veriliyor

Bildiğiniz gibi Temmuz ayında pek çok maaşa zam geldi. Hal böyle olunca işsizlik maaşı da Temmuz ayı zammından etkilenen ödemelerden oldu. Özellikle istek ve kusuru dışında işsiz kalan kişilere verilen bu ödemelerle ilgili detaylar belli oldu.

Zorlaşan ekonomik şartlar sebebiyle işsiz kalanlar ve hemen iş bulamayan kişiler hayatını nasıl devam ettireceğini düşünürken bir açıklama da İŞKUR’dan geldi. Bildiğiniz gibi 1 Temmuz tarihinden itibaren asgari ücrete %30 oranında zam geldi. Asgari ücrete zam gelmesiyle beraber pek çok yardım ödemesine de zam geldi. Hal böyle olunca işsizlik maaşı da 5137 TL’ye yükseldi. 10 ay süreyle alınacak olan işsizlik maaşıyla ilgili detaylar yazımızda yer alıyor.

Kime ne kadar süre ile işsizlik maaşı veriliyor?

İşsizlik maaşından bildiğiniz gibi 10 aya kadar faydalanabilirsiniz. Elbette işsizlik maaşından faydalanmanın bazı şartları vardır. Bu şartlar arasında en önemlisi ise hizmet akdinin fesh edilmesinden önceki son 3 yıl içerisinde:

  • 600 gün sigortalı olarak çalışarak işsizlik sigortası primi ödemiş olan kişilere 180 gün,
  • 900 gün sigortalı olarak çalışarak işsizlik sigortası primi ödemiş kişilere 240 gün,
  • 1080 gün sigortalı olarak çalışarak işsizlik sigortası primi ödemiş kişilere 300 gün süreyle işsizlik maaşı veriliyor.

İşsizlik Maaşı

İşsizlik maaşı şartları nelerdir?

İşsizlik maaşı şartları pek çok kişi tarafından bilinmemektedir. İşsizlik maaşı şartları arasında:

  • Kendi isteği ve kusuru dışında işsiz kalmak,
  • İşten çıkarılmadan önceki son 120 gün çalışıyor olmak,
  • İşten çıkarılmadan önceki son 3 yıl içinde en az 600 gün süreyle işsizlik sigortası primi ödemiş olmak, yer alıyor.

İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır?

Kendi isteği dışında işsiz kalan kişiler işsiz kaldığı günden sonraki 30 gün içerisinde İŞKUR birimine şahsen gelerek ya da elektronik ortam üzerinden yani www.iskur.gov.tr adresi üzerinden başvurularını yapabilirler. Başvurusu onaylanan kişilere onay mesajı telefonlarına gönderilecektir.