Koç Holding kâr açıkladı

Yılın ilk çeyreğinde holdingler kâr oranlarını açıklamaya başladı. Kâr oranını açıklayan bir firma da Koç Holding oldu. Geçen yıla göre kâr oranını beşe katlayan Koç Holding kâr oranı öğrenenleri şaşkına çevirdi.

Koç Holding kâr açıkladı

Piyasa beklentilerinin üzerinde kâr elde eden Koç Holding, geçen yılın aynı dönemine göre kârını %218 oranında artırdı. 2022 yılının ilk çeyreğine ait kâr oranını Kamuyu Aydınlatma Platformu ile paylaşan Koç Holding geçen yıl 2 milyar 113 Milyon TL net kâra geçerken finans sektöründen 2 milyar 647 milyon, otomotiv sektöründen 940 Milyon, enerji sektöründen 858 milyon, dayanıklı tüketimden 110 milyon ve diğer sektörlerden 44 milyon TL kâr elde etti.

2022 yılının ilk çeyreğinde geçen yıla oranla 152 milyar 105 milyon TL gelir elde eden Koç Holding, yıllık bazda gelirini %165 artırırken, brüt kar oranını ise %141 artırarak 33 milyar 275 milyon TL kâr elde etti.

Koç Holding 6 ayda 385,9 Milyar gelir elde etti

Koç Holding

Koç Holding 2022 yılının ilk yarısında toplam 385,9 milyar gelir elde ederken 14,9 milyar TL’de kombine yatırım yaptı. Yılın ilk yarısının kâr oranını değerlendiren Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu tarafından yapılan açıklama da dikkatleri çekti. Çakıroğlu tarafından:

“Küresel ölçekte devam eden belirsizlikler yılın ilk yarısında da devam ediyor. Ayrıca Rusya ile Ukrayna arasında olan savaşın sebep olduğu dalgalanmalar ve zorlu piyasaya rağmen Koç Holding olarak güçlü bilançomuz, disiplinli yönetimimiz, sağlam tedarik zincirimiz sebebiyle başarılı bir dönemi daha geride bıraktık" denildi.