İŞKUR’dan müjde verildi! Tüm gençlere 6050 TL veriliyor..

İŞKUR müjdeyi verdi! Öğrencilere, işsizlik maaşı alanlara ve iş arayanlara verilen ödemeyle ilgili detaylar belli oldu.

İŞKUR’dan müjde verildi! Tüm gençlere 6050 TL veriliyor..

Gençlerin çalışmasını sağlamak ve aynı zamanda boş gezmesini engellemek için İŞKUR tarafından İşbaşı Eğitim Programları düzenleniyor. Bu programlara katılan kişilere de İŞKUR tarafından belli başlı ödeme yapılıyor. Öğrencilere, işsizlik maaşı alanlara ve iş arayanlara verilen ödemeyle ilgili detaylar belli oldu. Günlük olarak 105 TL ile 232 TL arasında yapılan ödemeyle ilgili ayrıntılar yazımızda yer alıyor. İşte, detaylar…

İŞKUR tarafından gençlerin önü açılmaya başlandı. İşbaşı Eğitim Programı adı verilen bu programa katılan kişiler iş tecrübesi kazanıyor. Programa katılıp başarılı olduktan sonra iş fırsatı ortaya çıkıyor. Bir yıl boyunca 500 bin kişinin faydalanmasına imkan tanınan İşbaşı Eğitim Programına katılan öğrencilere yapılan ödeme tutarı arttı. İş arayan statüsünde katıldığınız İşbaşı Eğitim Programında iş arayan kişilere 211 TL, öğrencilere 258 TL, işsizlik ödeneği alanlara ise 105 TL ödeme yapılıyor. Günlük olarak verilen bu ödemeler ayda 26 gün yapılmakla beraber 2750 TL ile 6050 TL arasında ödeme meblağı değişebiliyor.

En fazla 9 ay veriliyor!

İŞKUR 6050

İşbaşı Eğitim Programı kapsamında bölümden bölüme verilen tutar değişiklik gösteriyor. Bilişim ve İmalat Sektöründe bir programa katıldığınız zaman en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise 3 ay devam ediyor. 18 ile 29 yaş arasında olan gençlerin katıldığı siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi mesleklerde görülen eğitimler ise en fazla 9 ay sürmektedir. Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde eğitim süresi ise MEB Hayat Boyu Öğrenme modellerinde veya üniversite eğitim modellerinde asgari süreden az olmamak şartıyla düzenlenmektedir. Yani verilen eğitim haftalık 45 saat günlük ise 240 günü geçmeyecek şekilde planlanmaktadır. Ayrıca bu programlara katılan gençlerin genel sağlık sigortası ve meslek hastalığı sigortası primi görülen program boyunca İŞKUR tarafından karşılanmaktadır.

Nasıl başvuru yapılır?

İŞKUR tarafından uygulanan İşbaşı Eğitim Programlarına başvuru yapmak isteyen kişiler 81 ilde yer alan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerine başvuru yapılması yeterli oluyor. Siz de eğer eğitimden yararlanmak istiyorsanız vakit kaybetmeden size en yakın İŞKUR’a başvuru yapabilirsiniz.