Enflasyon rekor seviyeye yükseldi!

Enflasyon oranlarının yükselmesi vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Bir merkez bankası tarafından enflasyon açıklandı.

Enflasyon rekor seviyeye yükseldi!

Merkez Bankası tarafından açıklanan faiz indirimi sonrası diğer ülkeler de faiz kararlarını açıkladı. Enflasyon rakamlarının rekor seviyelere çıkması vatandaşın cebini yakıyor.

Dünya Bankaları tarafından enflasyon verileri açıklanmaya devam ediyor. Bugün enflasyon açıklayan bir banka da Japonya Merkez Bankası oldu. Japonya Merkez Bankası tarafından açıklanan son verilere göre enflasyonda rekor kırıldı. Özellikle Japon tüketiciler ve işletmeler rekor enflasyon oranıyla mücadele etmekte zorlanıyor.

Enflasyon %1.8 arttı

Enflasyon

Enflasyon oranlarının yükselmesi hemen herkesi olumsuz olarak etkilemeye devam ediyor. Fiyatlarda olan en büyük artışı ve en büyük düşüşü belirleyen enflasyon göstergesi yıllık bazda %1.8 ile arttı. Tüketici fiyat artışı yayılım endeksi ise %73,2 ile rekor yenilendi.

Yaşanan bu yükselişe rağmen enflasyon oranlarının ABD ve Avrupa’ya göre düşük kalması sebebiyle Japonya Merkez Bankası para politikasında normale dönmesi biraz zor olabilir. Aslında burada en kritik nokta yaşanan ücret artışlarının enflasyonu yakalayıp yakalanmaması olacak. 2008 yılından beri en yüksek seviyelere çıkan TÜFE oranının gelecek aylarda %3’e kadar çıkacağını tahmin eden ekonomistler de mevcut.