İhtiyaç sahipleri her ay 3340 TL destek alabilecek! Bu destek yüzleri güldürecek

Her ay düzenli olarak ihtiyaç sahiplerine sağlanan evde bakım desteği bu yılda devam ediyor. Aylık 3.340 TL’ye kadar evde bakıma muhtaç ailelere yapılan desteğin şartları da belli oldu.

İhtiyaç sahipleri her ay 3340 TL destek alabilecek! Bu destek yüzleri güldürecek

Her ay düzenli olarak ihtiyaç sahiplerine sağlanan evde bakım desteği bu yılda devam ediyor. Aylık 3.340 TL’ye kadar evde bakıma muhtaç ailelere yapılan desteğin şartları da belli oldu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamayla başvuru şartları, tarihi ve destek miktarlarına ilişkin detaylar da netleşti.


İhtiyaç sahiplerini yakından ilgilendiren bir gelişmeyle yardım miktarları arttırıldı. İhtiyaç sahibi olan, evde bakıma muhtaç olan ve çalışamayacak durumda olan kişilere sağlanan evde bakı desteği ile ilgili yeni güncellemeler getirildi. Her ayın 15’inden sonra ödeme yapan bakanlık ihtiyaç sahiplerine yönelik başvuru almaya devam ediyor. Temmuz ayında zamlanan destek tutarları bu ay ilk kez zamlı bir şekilde ailelere yatırılacak.

Evde bakım desteği başvuruları sürüyor

Evde bakım desteğine ilişkin açıklamalarda bulunan bakanlık başvuru sürecinin de devam ettiğini belirtti. Evde bakıma muhtaç olan bireyler bakanlığa başvuruda bulunarak uygun görülmesi halinde destekten yararlanabilecek. Her ay düzenli bir şekilde nakit yardımı alan aileler ister banka hesaplarından isterse de PTT şubelerinden yardımlarını alabilecek.
Evde bakım desteği alan ailelerin bir yıl boyunca destekten yararlanma imkanı bulunuyor. Her ayın 15’inde yatırılan destek tutarları ise Temmuz ayı zammıyla yükseldi. 2.706 TL olan destek tutarları yeni asgari ücret zammının ardından 3.340 TL’ye yükseltildi. Bir yıl boyunca zamlı bir şekilde destek alacak olan aileler ise başvuruları E – Devlet üzerinden gerçekleştirmektedir.

İhtiyaç sahipleri her ay 3340 TL destek alabilecek! Bu destek yüzleri gülderecek
Evde bakım parası almayı isteyen kişiler gerekli belgeleri bakanlığa ilettikten sonra yardım parası alabilmektedir. Ortalama birkaç gün süren başvuru işlemlerinin ardından sizlerde evde yardım parası alabilirsiniz. Yatırılan tutarları ise E – Devlet’te yer alan “ Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama “ ekranından takip edebilirsiniz.

Evde bakım desteği şartları

Evde bakım desteğinden yararlanmayı isteyen vatandaşların sağlaması gereken bazı koşullar bulunmaktadır. Bu koşulları tamamen sağlayan vatandaşlara kesintisiz bir şekilde destek sağlanmaktadır. Evde bakım konusunda destek almayı isteyen vatandaşların yardıma muhtaç olduğunu belgelendirmesi gerekmektedir. Ardından bakanlığa yapılacak başvuru sonucunda sizlerde evde bakım desteğinden yararlanabilirsiniz. Evde bakım desteği için şartlar:

  • Çalışamayacak durumda olduğunun belgelendirilmesi
  • Engelli raporunun geçerliliği hakkında belge
  • Yardıma muhtaçlık belgesi
     

Olması gerekmektedir. Bu belgeleri edinebilmek içinde çeşitli şartlar bulunmaktadır. Bu şartları tamamlayan herkes destek kampanyası kapsamında yardım alabilmektedir. Her ayın 15’inden sonra düzenli şekilde ödeme yapan bakanlık ilgili tutarları kişilerin banka hesabına yatırmaktadır.


Evde bakım desteği için herhangi bir başvuru tarihi söz konusu değildir. İhtiyaç duyulması halinde ve daha önceden talep edilmemesi durumunda sizlerde bakanlıktan destek alabilirsiniz. İnternetten yapılan başvurulara hızlı dönüş sağlayan bakanlık bu alanda da beğeni toplamıştır. Evde bakım desteği tutarlarının 3.340 TL olduğu ve 12 ay boyunca kesintisiz bir şekilde ödeneceği açıklanmıştır. 

Etiketler