Kira desteği arayan vatandaşlara müjde! Devlet tarafından toplamda 1.500 TL ödeme yapılacak

Kira desteği arayan vatandaşlara müjdeli haber devletten geldi. Devlet tarafından toplamda 1500 TL ödeme yapılarak vatandaşlara kira ve ev desteği sağlanacak. Şartları paylaşılan bu destek için ihtiyaç sahibi olduğunuzu kanıtlamanız yeterli.

Kira desteği arayan vatandaşlara müjde! Devlet tarafından toplamda 1.500 TL ödeme yapılacak

Ülkemiz genelinde son bir yıl doğrultusunda ekonomide birtakım yoğun dalgalanmalar yaşandığı dile getirilerek son haberlerden sonra Aile Bakanlığının ödemeler için tam gaz harekete geçtiği dile getirildi. Bu doğrultuda ihtiyaç sahibi olan ailelere toplamda 1.500 TL verileceği aktarıldı. Yapılacak olan ödemelerin ise nakit kira yardımı olduğu dile getirildi. Bunun yanı sıra bu kira yardımının detayları da vatandaşlar ile kapsamlı bir şekilde paylaşıldı.


1.500 TL ödeme veriliyor

Son dönemler içersinde kira ve ev fiyatları vatandaşların bütçesini bir hayli zorlarken fiyatlar tekrardan artışa geçti. Özellikle büyükşehirde bulunan kira fiyatları iki hatta üç katı artışa geçti. Bu artışların peşine devlet kira yardımı konusunda da hızlı bir şekilde harekete geçti. Kira yardımının adı altında vatandaşları toplamda 1500 TL para verilerek destek sağlanacak. Bu destek ödemesi kapsamında vatandaşları kira giderleri hafifletecek. Ödemeler için başvuruların başladığı ve beraberinde ödemeleri yapıldığı da aktarılan bilgiler arasında.

Kira desteği arayan vatandaşlara müjde! 1500 TL ödeme yapılacak

Barınma yardımında bulunuluyor

Dar gelirli olan vatandaşların yardımına her zaman olduğu gibi devlet koştu. Özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde kiralık daire ve ev fiyatları bir hayli arttığı için daire bulmanın çok zor olduğu vatandaşlar tarafından dile getiriliyordu. Devlette bu konuda desteklerini esirgemedi. Koronavirüs salgını ve peşinden gelen ekonomik kriz nedeni ile vatandaşlar zor dönemler geçirmeye başladı. Ev kiralayamayan ve bütçesini yetiremeyen vatandaşlar için Aile ve Sosyal hizmetler Bakanlığı hızlı bir şekilde harekete geçti. Bakanlık gıda ve yakacak yardımı, elektrik faturası yardımı, eğitim yardımların dışında da barınma yardımı sunmaya başladı.
 

Başvurunun detayları

İhtiyaç sahibi olan tüm vatandaşlara 1500 TL tutarında kira yardımı yapılacağı dile getirildi. Başvuruların Aile ve Sosyal hizmetler Bakanlığı ve beraberinde bakanlık bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal yardımlaşma dayanışma vakıfları üzerinden yapılacağı aktarıldı. İhtiyacı olduğunu aktaran ve kanıtlayan her ailenin ise bu ödemeden faydalanabileceği dile getirildi. 

Etiketler