İŞFİN şirket analizi ve hissenin hedef fiyatı 2022

İŞFİN şirketi, İş Bankası iştiraki şirketlerinden biri olmakla birlikte BIST 100'de en çok yatırımcı havuzuna sahip şirketlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. İŞFİN raporumuzda bugün hissenin hedef fiyatını ve geleceğini gelin hep birlikte inceleyelim.

İŞFİN şirket analizi ve hissenin hedef fiyatı 2022

İŞFİN hissesi için hazırlanan bu raporda neler bulabileceksiniz?

* İŞFİN hisse yorum
* İŞFİN hisse hedef fiyatı
* İŞFİN hisse alınır mı?
* İŞFİN hisse temettü
* İŞFİN hisse teknik analiz

İŞFİN tarihçesi

1988 yılında temelleri atılmış olan şirketin faaliyet alanı olarak finansal kiralama olarak biliniyor. 2000 yılında halka arz olan İŞFİN şirketi 28 Mart 2000 yılında aktif olarak Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamış ve şu an kayıtlı sermayesini 965 milyon 302 bin 645 TL olarak güncellemiştir. İŞFİN şirketinin Genel Müdürlük koltuğunda ise Mehmet Karakılıç oturmaktadır.

İŞFİN şirketinin 3 ayrı iştirikasi var. Bu 3 iştiraki ise şöyle sıralnıyor;

* İş Yatırım Menkul Değerler
* Efes Varlık Yönetimi
* İş Faktoring

İŞFİN'in sahibi kim?

İşfin şirketinin 2 temel ortağı 3 iştirakisi ve yüzde 40'ın biraz üzerinde halka açıklık oranı vardır. 

* Yüzde 30.43 oranı ile Türkiye İş Bankası'na ait.
* Yüzde 29.46 oranı ile Türkiye Sinai Bankası en büyük ikinci ortak.
* Yüzde 40.11 oranında ise halka açıklık oranı ile yatırımcılar arasında hisse fiyatlanmaya devam ediyor.

İŞFİN hisse yorum 

İŞFİN şirketinin 2020 ve 2021 yılları arasında büyük bir yatırımcı kaybına uğradığını söylemek mümkün. Gerekçe olarak ise yüksek volatilite yatırımcıların güven kaybetmesinde etkin rol oynamaya devam ediyor. Yatırımcıların Borsa İstanbul ve piyasalarda aradığı ve istediği şeylerden birisi hem kâr etmek hem uzun beklememek hem de sakin bir hisse. İŞFİN ise yatırımcı beklentilerinin neredeyse hiç birini karşılayamıyor gibi görünüyor. Şirket kârlılığı yüksek olmasına karşılık hisse fiyatlarına yansıması hiçte böyle olmuyor. Şirket hisselerinde bulunan yatırımcı grupları ve bir takım robotlar hissenin fiyatlarını doğrudan etkilemeye devam ediyor. 

Hisse fiyatlarında yaşanan yüksek volatilite ve değer kaybı yatırımcıları hisseden uzaklaştırırken bir yandan da hissenin ucuz kaldığını düşünen yatırımcıların ve günlük traderların akınına uğruyor.

İŞFİN hisse temettü

Yaklaşık 6 yılıdır temettü ödemesi gerçekleştirmeyen şirketin kârlılık oranlarını yine şirket içerisinde yeni yatırımlara ayırıldığı biliniyor. Şirket son temettüsünü 2016 yılının Mart ayında gerçekleştirmişti. İşte İşfin'in temettü takvimi.

işfin temettü

İŞFİN hisse hedef fiyat 2022

İŞFİN hisselerinde yaşanan git gelin büyüklüğü ve derinliği düşünüldüğü zaman İŞFİN hissenin hedef fiyatını belirlemek bir hayli zor oluyor. Hisse daha önce 2018 Ekim ayında başladığı bir ralliyi aylarca sürdürmüş ve 2019 Nisan ayına kadar 2 lira etrafında fiyatlama yapılırken 10 lira bölgesine kadar yükseliş göstermiş ve daha sonra rallinin başladığı bölgeye kadar geri dönmüştü.

Bu da bize hisse fiyatlarında yaşanan gelişmelerin çok büyük ve derin olabileceğini gösteriyor. Buna rağmen analistlerin teknik görünüm ve temel analiz incelemeleri sonunda İŞFİN hissesi hedef fiyatı 2022 yılı içerisinde Borsa İstanbul'da endeksinde bir çöküş yaşanmaması ya da ekonomik kriz yaşanmaması durumunda 4 liranın biraz üstü bir rakamı hedef fiyat olarak görebileceğini umuyorlar. 

Düşüş yönlü fikre sahip olan analistler ise 2.5 TL bölgesini İŞFİN hissesi hedef fiyatı olarak görüyor.

 İŞFİN hisse grafik yorum

İŞFİN hisse grafik

İŞFİN hissesi grafiklerinde görünen o ki hisse yükselen kanalın dip bölgesine çok yakın bir yerde ikili dip göstergesi yapmış durumda. Bununla birlikte 4.12 direncinden çok hızlı şekilde geri dönüş yaşamış ve ardından 3.09 bölgesindeki desteğine kadar geri çekilmiş durumda. İŞFİN hisse teknik destek ve direnç noktaları ise şöyle sıralanıyor,

Destekler: 2,79 - 2,60 - 2,49
Dirençler: 3,29 - 3,46 - 3,87

BirBorsa / Cem Arslan 

NOT: İçerik herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemekle birlikte sadece bilgilendirme amaçlı yazılmıştır.

 

ISFIN IS FINANSAL KIRALAMA A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 11.83
Satış 11.84
Değişim 0.1%
Son Değer 11.84
En yüksek 12.07
En düşük 11.76
Haftalık Değişim 3.9508%
Aylık Değişim 14.1755%
Yıllık Değişim 5.2444%
Etiketler