İrlanda Merkez Bankası, BTC için balonun patlamasına karşı endişeli

Bitcoin dinlemesi başlarken keyifli bir şarkı gibiydi ama her zaman aynı nakaratı dinlemek bir süre sonra sıkıyor...

İrlanda Merkez Bankası, BTC için balonun patlamasına karşı endişeli

Bitcoin'e karşı çıkanların konuşmaları artık kripto para evlerinde şaşırtıcı değil. Bugün, sıra İrlanda Merkez Bankası yöneticisindeydi. Bununla birlikte, uyarılarının İrlanda'lılar tarafından çok ciddiye alınıp alınmadığı ise büyük  bir muamma.

Bitcoin'de her zaman aynı nakarat...

İrlanda Finans Direktörlüğü'ne Merkez Bankası ile Derville Rowland yaptığı açıklamalarda popülaritesi gittikçe artan Bitcoin için büyük bir balon olduğunu ve çok ciddi endişleri olduğunu dile getirdi. Bitcoin'e karşı bu söylemleri İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey'in hemen arkasından geldi.

owland'ın açıklamaları, BNY Mellon'un Dublin'de yeni bir kripto biriminin kurulduğunu duyurmasından bir gün sonra geldi : “Dijital İnovasyon Merkezi” . BNY Mellon'un 1994'ten beri İrlanda'da bulunan en eski ABD bankalarından biri. Yeni ürünü ise, müşterilerinin kripto para birimleri tutmasına, transfer etmesine ve ihraç etmesine olanak tanıyacak. Merkez Bankası tarafından düzenlenecek ve BTC , CLS ve Merkez Bankalarının ( MNBC ) dijital para birimlerinin koruyucusu olarak görev yapacak.

İrlandalı kriptofiller için zor bir başlangıç ​​yapan banka

Rowland'ın açıklamaları göz önüne alındığında, İrlanda Merkez Bankası bu nedenle kripto para birimleri konusunda oldukça temkinli , çünkü bunlar "spekülatif ve düzenlenmemiş yatırımlar" olacaklar . Ancak bu uyarılara rağmen, finansal yönetim uygulaması Plum tarafından yürütülen bir anket, İrlandalıların İngiliz, Fransız ve İspanyollara kıyasla kripto para birimlerine  yüzde 92 daha fazla yatırım yaptığını duyurdu.

BNY Mellon, ilk olarak Şubat ayında , müşterileri adına bitcoin ve diğer kriptoları depolama ve yönetme işlemlerini başlatacağını söylemişti.

Etiketler