ColdStack: Merkezi olmayan bulutların çağı geldi

Çoğu kripto projesinin doğasında bulunan ademi merkeziyetçilik, haklı olarak korktuğumuz merkezi bir altyapıya, savunmasız karaktere herhangi bir bağımlılık olmaksızın yapılması gereken veri depolama açısından önemli ihtiyaçlar gerektirir.

ColdStack: Merkezi olmayan bulutların çağı geldi

Çoğu kripto projesinin doğasında bulunan ademi merkeziyetçilik, haklı olarak korktuğumuz merkezi bir altyapıya, savunmasız karaktere herhangi bir bağımlılık olmaksızın yapılması gereken veri depolama açısından önemli ihtiyaçlar gerektirir.

Merkezi olmayan veri depolama dönemi iyi ve gerçek bir şekilde başladı. Filecoin , Sia ve hatta Storj gibi birçok seçeneğin varlığı, “merkezi olmayan bulutlar” için bu çılgınlığı doğrular niteliktedir. 

ColdStack: Merkezi olmayan bulutların çağı geldi - Resim : 1

Güçlü potansiyele sahip bir pazar

Tüm bulut pazarı için mevcut olan toplam pazar  2020'de 50,1 milyar dolardı ve tahmini dönemi boyunca yıllık yüzde 22,3'lük bir büyüme oranıyla 2025'te 137,3 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

ColdStack: Merkezi olmayan bulutların çağı geldi - Resim : 2

Daha iyi bir fiyata yapay zeka

Bulut depolama platformlarının teklifi kapsamlıdır ve ColdStack, kendisini merkezi olmayan depolama çözümlerinin gerçek bir toplayıcısına dönüştürerek ilgisini tam da bu bolluktan çeker. 

Nasıl çalışır?

ColdStack, güçlü yapay zeka teknolojisine güvenerek depolama alanını AWS, Filecoin, Google Cloud, Digital Ocean ve benzeri platformlardan en iyi fiyata satın alarak yeniden satmak ve kullanıcılarına en iyi fiyata sunmak için kullanıyor. 

Kullanıcı için avantajı: Tek bir giriş noktası sayesinde verilere erişmenin çok basit bir yoluna sahip olması.

Ayrıca, blok zinciri , anonimlik ve tüm verilerin şifrelenmesine dayalı bir bulut tipi mimari sayesinde güvenlik ve gizlilik kavramlarının ColdStack'in kalbinde yer aldığı  bir gerçek.

ColdStack'in üç ana özelliği vardır:

- Hepsi bir arada platform aracılığıyla basit ve şeffaf entegrasyon.
- Nerede olursa olsun verilerin depolanmasını ve alınmasını kolaylaştıran birleşik bir API.
- Merkezi olmayan bir Buluttan diğerine geçmek için veri geçişi gerektirmeyen bir kullanım.

NFT ve DeFi

Coldstack sayesinde indirilen herhangi bir dosyayı tokenize etmek mümkündür. Proje, dijital varlıkların evrensel depolama biçimi olan NFT ERC-721 veya ERC-1115 standardını kullanıyor. Bu, tüm NFT pazarlarına erişim olanağı sağlıyor. ColdStack ayrıca şeffaf, değişmez ve özellikle kriptografi ile doğrulanabilir doğası sayesinde DeFi'nin yükselen dünyasına mükemmel uyum sağlar.

ColdStack böylece DeFi hizmetleri için büyük hibrit veri kümelerini depolayabilir ve alabilir. Bu verilerin çoğuna sık erişilmez, ancak çok uzun bir süre, hatta bazen sonsuza kadar saklanması gerekir.

Bir Web3'e Doğru

ColdStack, diğer şeylerin yanı sıra birleşik veri yönetiminin gelişini görecek (merkezi olmayan) bir Web3 oluşturma sürecine uyan bir projedir.

Somut olarak ColdStack, kullanıcılarının boyutlarına bakılmaksızın heterojen verileri işlemesine olanak tanır. Amaç, Web3 tabanlı "all together" (hepsi bir arada) bir deneyim sağlamaktır.

Proje ekibine göre, "ColdStack depolama sisteminin kullanıcıları, yapay zekaya dayalı boru hattı sayesinde depolama maliyetlerinin yüzde 80'ine kadar tasarruf edebilecek".

Etiketler