Norveç Maliye Bakanı BTC için öngörüsünü açıkladı

Norveç Maliye Bakanı dijital paralar ve Bitcoin ile ilgili yaptığı açıklamlarla dikkat çekti.

Norveç Maliye Bakanı BTC için öngörüsünü açıkladı

Dünya çapındaki çoğu merkez bankası, maliye bakanı ve mali düzenleyiciler Bitcoin ve genel olarak kripto para birimleri hakkında oldukça güçlü olumsuz görüşlere sahipken, Norveç maliye bakanı dün kripto para birimlerinin bir noktada oynadıkları volatiliteyi aşacağını öne sürerek öne çıktı. Şu anda tanınmaya başlıyorlar ve bir "atılım" dönemi yaşıyorlar.

Jan Tore Sanner, Bloomberg ile yaptığı röportajda, "Zaman içinde bir evrim olabileceği açıktır, bu sayede para birimlerinde biraz daha büyük atılımlara ve karışıklıklara yol açabilecek daha fazla istikrar mekanizması elde edebileceksiniz." dedi

Ancak bunun "tüketicilere girmesini tavsiye edeceğim bir pazar olmadığını" söyledi.

Ayrı bir gelişmede Sanner, kripto varlıkları düzgün bir şekilde düzenlenene kadar ana akım görmediğini söyleyerek kripto paraların daha fazla düzenlenmesi için çağrıda bulundu ve şimdilik kripto para birimlerinin de "suçlular için popüler" olduğunu belirtti.

Çarşamba günü, ülkenin finansal gözlemcisi, riskler göz önüne alındığında, tüketicileri kripto para birimleri, dijital sanat veya değerli metaller gibi varlıklara para yatırmadan önce dikkatlice düşünmeye çağırdı.

Ancak Sanner'a göre, insanlar Bitcoin'e yatırım yaparken kendilerini rahat hissedip hissetmediklerine kendileri karar vermekte özgür olmalılar. Ancak paranın yerine kullanılmaya henüz hazır olmadığını da söyledi.

Sanner, “Hiç şüphe yok ki hem Norveç'te hem de uluslararası düzeyde kripto para birimlerine büyük ilgi var” dedi. "Fakat şu ana kadar bir ödeme aracı olarak uygun değil". Kargaşa döneminin bitmesinin ardından Bitcoin ve diğer kripto varlıkların ise bir ödeme aracı olarak kullanabileceğini ancak bunun için dijital paraların hâlâ zamana ihtiaçları olduğunu söyledi.

Etiketler