İnternet sağlayıcılarından zam kararı! 1 Ekim’den itibaren zamlı fiyat…

Enflasyon oranlarının yükselmesi internet sağlayıcılarının da zam kararı almasına neden oldu. 1 Ekim’den itibaren internet kullanım paketlerine 80 TL birden zam gelecek. Peki, internet zammı ile fiyatlar ne kadar olacak? İşte detaylar…

İnternet sağlayıcılarından zam kararı! 1 Ekim’den itibaren zamlı fiyat…

İnternet sağlayıcı firmalar Türk Telekom, Vodafone ve Turkcell Süperonline tarafından aylık paketlere zam yapılacağı açıklandı. Enflasyon oranlarının yükselmesi, internet kullanıcılarının zamlı fiyatlar ile hizmet almasının önünü açtı. Türkiye’nin en yaygın internet sağlayıcısı Türk Telekom, 1 Ekim tarihinden itibaren zamlı fiyatlar üzerinden fatura kesmeye başlayacak. 

Türk Telekom internet paketlerinin fiyatı ne kadar olacak?


Türk Telekom tarafından yapılan açıklamaya göre 1 Ekim’den itibaren uygulanacak olan zam miktarları belirlendi. Farklı internet paketleri sunan Türk Telekom, her paket için 70 TL zam yapacağını duyurdu. Buna göre yeni dönemde internet paketi fiyatları şu şekilde olacak:


*Türk Telekom 24 MBPS internet hızının fiyatı 209 TL,


*34 MBPS internet hızının fiyatı 224 TL,


*50 MBPS internet hızının fiyatı 239 TL,


*1000 MBPS internet hızının fiyatı ise 264 TL’ye yükseltilecek. 

İnternet sağlayıcılarından zam kararı! 1 Ekim’den itibaren zamlı fiyat… - Resim : 1


Süperonline internet paketlerine zam yapılacak mı?


Turkcell Süperonline internet paketlerine geçtiğimiz aylarda zam yapılmıştı. Özellikle fiber internet paketlerindeki zamlara gelen tepkiler Süperonline’nin yeni kampanyalar düzenlemesini sağladı. Süperonline yeni kullanıcıları için 2 ay bedava olmak üzere yıllık kampanya paketi hazırladı. Buna göre 100 MBPS internet hızına sahip fiber internet için aylık 194 TL ücret talep ediliyor. 24 aylık sözleşme imzalanması takdir de kampanyadan yararlanma hakkı sunuluyor. 


Modem fiyatları da zamlandı


Türk Telekom’un zamlı internet tarifesine ek olarak modem fiyatlarında da zam yapılacağı açıklandı. Modem ücretlerinin 20 TL’den 45 TL’ye yükseleceği belirtilen açıklamada 24 aylık sözleşme şartı da getirildi. Süperonline ise fiber internet kullanıcıları için satışa çıkardığı Superbox fiyatlarında zam yaptığını açıkladı. Superbox 100 GB için 199.90 TL ücret belirlendi. 12 ay kullanım süresine sahip Superbox modemlerin limitsiz versiyonu ise 679.90 TL’den satılıyor.