Bu yıl en çok tercih edilen telefon markaları ve tercih sebepleri, işte araştırma sonuçları

Hiç şüphesiz günümüzde en çok kullanılan cihazlar arasında telefon yer almakta ve en iyi telefon markaları tercih edilmektedir. İş, eğlence, haberleşme amacıyla kullanılan telefonlar her insanın zevkine ve beğenisine göre şekillenmektedir. Her yıl bir önceki  modelden farklı bir tercih yapılmaktadır

Bu yıl en çok tercih edilen telefon markaları ve tercih sebepleri, işte araştırma sonuçları

Hiç şüphesiz günümüzde en çok kullanılan cihazlar arasında telefon yer almakta ve en iyi telefon markaları tercih edilmektedir. İş, eğlence, haberleşme amacıyla kullanılan telefonlar her insanın zevkine ve beğenisine göre şekillenmektedir. Her yıl bir önceki  modelinin daha iyi yerlere taşıyan ve yenileyen telefon markaları sayesinde kişiler daha gelişmiş telefonları kullanmaktadır. Bunlar içerisinde adından söz ettiren markalar ise Apple, Samsung, Huawei ve Xiaomi gibi çeşitler olmuştur. Neredeyse insan hayatının olmazsa olmaz parçaları haline gelen telefon ile yükselen ve gelişmekte olan modeller bu markalar aracılığıyla sunulmaktadır. Bu da telefon markaları arasında rekabeti göstermektedir.

Bu yıl en çok tercih edilen telefon markaları ve tercih sebepleri, işte araştırma sonuçları

Rekabet sayesinde bu çeşitli markaların her geçen gün yeni modeller üretmesi mümkün olmaktadır. İnsanlar da bu kadar çeşitli olan marka ve modeller içinde çok satan telefon markaları hangileri? Sorusunun yanıtını almaya çalışmaktadır. Çünkü ne kadar iyi olursa o kasar çok sayacak olan telefon markaları kendine daha geniş yelpazede müşteri bulabilmektedir. Bu da tercihlerin arttığını ve o markanın iyi olduğunu göstermektedir. Bu durumda markaların adları, nitelikleri ve ne denli tercih edildikleri önemlidir. Bu önemli markaları sıralayacak olursak:

1.    Apple

Küresel çapta en kaliteli telefon üreticisi olarak bilinen ve birçok insan tarafından kullanılan Apple ürettiği en iyi modelleriyle insanların beğenisine sunulmaktadır. Yenilikçi olan ve gelişmiş özellikleri ile ABD merkezli olan Apple yıl başına 217 milyon satış yaparken yıllık geliri 53,8 milyar dolardır. Şirketin en iyi akıllı telefonları da Iphone olarak karşımıza çıkmaktadır.

2.    Samsung

Dünyanın en iyi şirketleri arasında yer almakta Güney Koreli telefon üreticisi olan Samsung sunduğu telefonlar ile oldukça çeşitlidir. Sunmakta olduğu cep dostu ve uzun ömürlü cihazlarla adından söz ettirmektedir. Telefon markaları sıralaması içinde yerini alarak yıl içinde ilk 10’a girmeyi başarmıştır.

3.    Huawei

Çin’in Shenzen kentinde 1987 yılında kurulmuş olan çok uluslu bir şirkettir. 2012 senesinde Ericsson’u geçip dünyanın en büyük ağ ve telekomünikasyon cihazı üreticisi konumuna gelmektedir. Son dönemlerde dünya genelinde de popüler olmayı başarmış Huawei Türkiye’de de oldukça fazla satın alınmaktadır.

4.    Xiaomi

Yeni bir kuruluş olmasına rağmen telefonları piyasaya sürüldükten sonra büyük üne kavuşmuştur. Nisan 2010 tarihinde Çin’de kurulmuş olan şirket akıllı telefon pazarına girdiğinden beri Türkiye’de 30 milyon dolar yatırım ile fabrika açılmıştır. 119 milyon adet satış, 25,4 milyar dolar adından söz ettirmiştir. Bu sayede en çok tercih edilen markalar arasında yerini alarak varlığını korumaktadır.

Telefon Markaları Tercih Sebepleri Nelerdir?

Kullanıcı deneyimine göre değişmekte olan akıllı telefon markaları çeşitli özellikleri ve nitelikleri sebebiyle insanların gözdesi olmuştur. Burada tabi ki marka takıntısını da ön plana çıkarabileceğimiz gibi her geçen gün yeni modellerin üretilmesi de bu markaları  tercih edilmesine neden olmaktadır. Son dönemlerin iş dünyasında ve eğlence amaçlı olarak seçilen bu markalar popülaritesiyle dikkat çekmektedir. Kişisel kullanım ve beklenti karşısında hangi markaya yöneleceği de tamamen kişiye kalmıştır. İlk olarak kullanım amacı belirlenip buna göre işletim sistemi, kamera görüntüsü, boyut, çözünürlük, hafıza ve şarj konuları daha önemli olmaktadır.

Bu belirtilen markalardaki telefonlar da kişilerin beklentilerine ve isteklerine yanıt verebildiği için rahatlıkla kullanmak amacıyla satın alınmaktadır. Yani telefonlar bir bütün olarak tüm özellikleriyle avantajlı olduğu için telefon markaları tercih sebepleri belirlenmektedir. Bu da insanların daha uzun ömürlü ve memnun kalarak telefon kullanmalarını sağlamaktadır.