İngiltere’nin göklerdeki ilginç hedefi

İngiltere, doğa dostu bir hedefle gündeme geldi. Söz konusu hedefte Birleşik Krallık, 2050 yılı itibarıyla havada 0 emisyon değerine ulaşmayı, daha temiz bir hava için bu yönde çalışmalar yapılacağına dair açıklamalarda bulunuldu.

İngiltere’nin göklerdeki ilginç hedefi

Havacılık anlamında yeni teknolojilere yatırım yapacak olan İngiliz Hükümeti, havayolu ulaşımını sıfır emisyonla gerçekleştirmeyi hedefliyor. Oldukça doğa dostu olan bu hedefin bazi kişiler tarafından gerçekleşmesine imkân verilmiyor. Ancak bu yönde adımlar atan İngiliz Hükümeti, bu değere 2050 yılından itibaren ulaşacaklarını ifade ediyor.

Planın ismi: “Jet Zero”

Birleşik Krallıkta oldukça önemli bir yere sahip olan havayolu ulaşımı, bu kadar önemli olması sebebiyle iyileştirilmesine yönelik bazı önemli kararlar alınıyor. Son günlerde İngiliz Hükümetinin “Jet Sıfır” adını verdiği proje ile gündeme gelmesi bu konuda atılan adımların göstergesi durumunda.

İngiltere’nin göklerdeki ilginç hedefi

Birleşik Krallıkta 2050 yılına kadar yüzde 70 değerinde artış beklenen havayolu ulaşımı, şu anda olan yolcu kapasitesine 200 milyon kişinin daha eklenmesi bekleniyor. Bu yüzden bazı önemli adımlar atan İngiliz Hükümeti, havayolu ulaşımında sıfır emisyon değerine inilmesi gerektiği ifade etti.

Son günlerde yaşanılan rekor sıcaklıklar ile gündeme gelen İngiltere, bu haberlerin ardından ilginç bir hedefle gündeme geldi. İngiliz Hükümetinin “Jet sıfır” adını verdiği hedefe göre havayolu ulaşımı 2050 itibariyle 0 emisyon değeri sağlanacağı belirtildi.

Havayolu ulaşımının her geçen önem kazandığı dünyamızda, bu taşımacılığa yönelik bir takım yenilikler yapılıyor. Artık çoğu kişinin ulaşımında karayolu yerine havayolunu seçtiği zamanda İngiltere, oldukça başarılı bir plana imza attı. Bu karara göre İngiltere, havadaki emisyonu düşürme adına “Jet sıfır” adında bir proje paylaştı. Bu projenin 2050 yılına kadar gerçekleşmesi ve 2050 yılından sonra ise sıfır emisyon ile havayolu ulaşımının sağlanmasını planlıyor.

Bu hedefin gerçekleşmesi beklenmiyor

Jet sıfır projesine göre yeni havacılık teknolojilerinin desteklemeyi amaç ediniyor. Böylelikle yeni teknolojiler ile birlikte havada 0 emisyon değerine ulaşılabileceği düşünülüyor. Ancak bazı uzmanlara göre havadaki emisyonu değeri 2050 yılına kadar 0 değerine ulaşılmayacak. Bu hedefin gerçekleşmesi sadece iç hat yolculuklarında olması bekleniyor.

Etiketler