Enerji krizi tüm Avrupa’yı sarıyor!

Enerji krizi giderek büyümeye devam ediyor. Enerji krizinin ortasında kalan ülkeler kendilerini yeni çözümler arıyorlar. Almanya'dan gelen çözüm önerisinden sonra Fransa'dan da bir çözüm önerisi geldi. Fransa'nın çözüm önerisi herkesi şaşırtmaya yetti!

Enerji krizi tüm Avrupa’yı sarıyor!

Almanya’da yaşanan enerji krizine farklı çözümler aranırken, kriz çözümlerine bir yenisi daha eklendi. Fransa enerji krizinin önüne geçmek için yeni bir önlem aldı. Fransa’nın almış olduğu önleme göre enerji israfının önüne geçmek için mağazalar klimaları açtıklarında kapılarını kapatmaları ve beraberinde neon aydınlatmayı da sınırlamaları kuralı getirileceği öğrenildi.

Ekolojik Geçiş Bakanı olan Agnes Pannier-Runacher, Fransa'da bulunan dükkanlara klima kullanırken kapıları tamamen kapatmaları ve enerji israfını en aza indirgemek amacı ile neon aydınlatmayı sınırlı bir şekilde kullanmaları kuralı getireceklerini dile getirdi.

Runacher, Journal du Dimanche gazetesine vermiş olduğu demeçte, bazı bölgeler kapsamında halihazırda yürürlükte yer alan bu kuralların tüm Fransa genelinde uygulanacağını eklendi.

Avrupa’daki toplam enerji maliyetleri, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinden bu yana oldukça hızlandı. Birçok mağaza klima kuralları ihlal ettiği gerekçesi ile 750 Euro’ya kadar para cezasına çarptırılacağı da açıklandı. Böylelikle bu konuda ne kadar ciddi olduğunu da vatandaşa vurgulanmış oldu.

Enerji krizi tüm Avrupa’yı sarıyor!

Kapıları tamamen kapatın, ışıkları ise söndürün

Pannier – Runacher yerel radyo istasyonu olan RMC’ye göre klima açıldığı zaman kapıların açık bırakılmasının oldukça saçma olduğunu ekledi.

Journal du Dimanche  vermiş olduğu demeçte; önümüzdeki günler içerisinde enerji israfı ile ilgili toplamda iki kararname çıkaracağını dile getirdi.

Runacher; “İlk olarak şehrin büyüklüğü ne kadar olursa olsun ışıklı bir şekilde reklam yasağını 01:00 ile 06:00 saatleri arasında genişletmeye düşünüyoruz. İkinci olarak ise ısıtma ve klima çalışırken mağazaların kapılarının açılması kesinlikle yasaklanacak.” sözlerini dile getirdi.

Neon tabela yasağı uygulanacak

Neon tabela yasağı toplam 800 binin altında nüfusu olan bölgelerde zaten devam ediyor. İstasyonlar ve havaalanları ise uygulanan kurallardan tamamen muaf. Fransa aşırı sıcak havaları ile yaşamaya devam ediyor. Bu nedenle nüfusun klima talebi de bir hayli artıyor.

Etiketler