Ali Babacan ateş püskürdü: Faiz bu şekilde düşmez

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından açıklanan faiz kararından sonra Ali Babacan tepki gösterdi. Ali Babacan ateş püskürdü!

Ali Babacan ateş püskürdü: Faiz bu şekilde düşmez

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan bugün Merkez Bankasının faizi 100 baz puan indirmesinden dolayı ateş püskürdü. Niğde’de partisinin il binasının açılışında konuşma yapan Ali Babacan’ın sözleri gündeme bomba gibi düştü.

Ali Babacan: Bankalardan borç aldığınız faiz indi mi?

Ali Babacan faiz indirimi

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından faiz indirimi yapıldığı açıklandı. Yapılan açıklamanın ardından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan bir değerlendirme yaptı. Yaptığı değerlendirmeyle tepkileri üzerine çeken Ali Babacan’ın sözleri gündeme düştü. Ali Babacan tarafından:

“Merkez Bankası'nın faizi bankalara borç verdiği faiz. Bankalardan borç aldığınız faiz indi mi? Siz ondan haber verin. Piyasa faizi o. Aradaki farkı banka kazanıyor. Bankalar mutlu. Son dönemde, hiç kazanmadıkları parayı kazanıyorlar. Merkez Bankası'ndan 13'le alıyorlar, yüzde 30'la, 35'le, 40'la piyasaya satıyorlar. O da kredi alabilene… Herkese kredi yok. Bu hükûmet şunu anlamıyor: Faiz talimatla düşmez. Güvenle düşer. Ekonomiyle ilgili bütün kurumları 1 ayda ayağa kaldırırız. En geç 6 ay içinde kriz ortamını ortadan kaldırırız. En geç 2 yıl içinde de enflasyonu tek haneye indiririz. 2001-2002 krizini biz çözdük. 2008-2009 krizini de biz çözdük. Yaptık, yine yaparız. Yaptık, çok daha güzelini yaparız. Bunun için kadrolarımız hazır” denildi.