İlk Metaverse Toplantısı Bugün Gerçekleştiriliyor!

Neredeyse dünyanın merakla araştırmaya devam ettiği Metaverse şimdi de Çin anakarasına ulaştı! Dünyanın en büyük nüfusuna sahip olan Çin'de Metaverse toplantısı ilk kez gerçekleşiyor.

İlk Metaverse Toplantısı Bugün Gerçekleştiriliyor!

Facebook, Meta her ne kadar Metaverse konusunda önder bir yapıya sahip olsa bile  global çapta Metaverse ile ilgilenen tek şirket değil.

Dünyada pek çok şirket iş modellerini ve iş deneyimlerine Metaverse’ü eklemeye başladı. Çin’in en büyük tarayıcı arama motoru Baidu da Metaverse tufanına dahil olanlardan birisi.

Baidu, geçtiğimiz senenin sonlarında Metaverse ürünü “XiRang”ın üstünde çalışmaya başlamıştı. Baidu, 27 Aralık’taki senelik geliştiriciler seminerini, gelişimi devam etmekte olan XiRang’ta yapacağını duyurdu. Şirketin ifadesiyle, bu Çin’de gerçekleştirilecek olan ilk Metaverse semineri olacak.

Baidu şirketinin Başkan Yardımcısı Ma Jie’ye göre, şirketin Metaverse evreni şu an için yalnızca tek seferde yaklaşık sadece 100.000 kullanıcıyı bir arada tutabilir durumda. Ma Jie ayrıca geliştiriciler için açık kaynaklı bir platform oluşturmak konusunda çok ısrarlı olduğunu dile getirdi. Bunun nedeni ise geliştiriciler platformu daha hızlı şekilde ileriye taşıyabilmesi hedefi var.

Çin tüm dünyayı şaşırtıp toplantı planı yapması Metaverse çılgınlığının ileri bir safhaya taşınmasına neden olmuştu. Fakat Toplantı tanıtım açıklamalarında birçok Metaverse yatırımcısını hayal kırıklığına uğratan mesajlar veren Ma Jie, 'Şu anda, Metaverse hala çok erken bir aşamada. Kademe kademe gelişiyor ve onu inşa etmek için bir topluluğa ve uzun bir zamana ihtiyacımız var.' dedi.

Çin Kripto Paralara Hala Karşı!

Baidu açıkladığı Metaverse projesi ile ilgili takvim hazırlıklarından da bahsetti. Bu süre zarfında anlayışlı olunması gerektiğini ve tekelci zihniyetten uzak olunması gerektiğini dile getirdi. Buradan çıkarılan sonuç ise Çin işi Metaverse'de dijital varlıklar olmayacak.

Etiketler