İlaç fiyatları zamlandı!

İlaç fiyatlarının Euro Bedelinin zamlanmasıyla beraber ilaç fiyatlarına da zam geleceği düşünülmekte. Alınacak olan karar 5 gün sonra geçerli olacaktır.

İlaç fiyatları zamlandı!

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından bugün yapılan açıklamayla 2022 yılında beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılan 1 Euro değerinin artırıldığı açıklandı. 5 gün sonra geçerli olacak olan kararla beraber ilaç fiyatları da artış gösterecek. 

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun internet sitesi üzerinden yapılan duyuruya göre Fiyat Değerlendirme Komisyonu tarafından beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılan euro değeri arttı. Euro değerinin artış göstermesiyle beraber ilaç fiyatlarının da zamlanacağı düşünülmektedir. 

İlaç fiyatları zamlandı! - Resim : 1

İlaç fiyatları artacak! 

Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasıyla ilgili karar yayınlandı. Alınan karar kapsamında euro değerlerinde yapılan değişiklik oranı artış göstererek 21,71 TL ve 11,35 TL olarak güncellendi. Geçerli olacak yeni depocuya satış fiyatı mevcut depocuya satış fiyatının eski Euro değerine bölündükten sonra yeni Euro değeriyle çarpılmasıyla hesaplanacaktır. Alınacak olan bu kadar da 5 gün sonra geçerli olacaktır.