Konut fiyatlarına büyük zam kapıda!

Konut fiyatlarına büyük zam yapılacağı iddiaları ortaya atıldı. Konut fiyatlarının artmasının ev almayı zorlaştıracağına değinildi.

Konut fiyatlarına büyük zam kapıda!

İnşaat sektöründe çalışma gösteren kişiler tarafından yapılan açıklamaları incelediğimizde sürekli olarak artış gösteren inşaat maliyetlerinin etkisiyle ev almak zorlaşacak. Emlakçılar tarafından yapılan açıklamalarda ise 2022 yılında konut fiyatlarında %60 artış beklendiği tespit edildi. 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının 2021 yılı Kasım Ayı Konut Fiyat Endeksini incelediğimizde konut fiyatlarının %50,5 oranda artış gösterdiği belirlendi. Emlak sektörü temsilcilerine göre ise bu oran %100'ü geçmiş durumda. 

İnşaat Maliyetleri %200 arttı

İnşaat Sektörü Temsilcilerinin en çok yakındığı konulardan biri de inşaat maliyetleri oldu. Sektör temsilcileri tarafından yapılan açıklamada müteahhitler için konut çıkarmanın zorlaştığı ve elinde hazır parası olmayan kişiler için de konut almanın imkansız olduğu vurgulandı. İnşaat Mühendisleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu tarafından açıklama yapıldı. Tellioğlu tarafından yapılan açıklamada: 

"Artık alt sınıf ve orta sınıf ev alamaz. Fiyatlar sadece üst sınıfın alabileceği bir noktaya geldi. Bu maliyetlerle biz yapamayız onlar alamazlar. Ayrıca Türkiye'de altı milyon çürük yapı var, maliyet artışları kentsel dönüşümü de imkansız hale getirdiği için sorun vatandaşın can güvenliği sorunu haline geldi" dedi.

Konut Fiyatları

Yeni bir ev almayı unutun! 

İnşaat Yüksek Mühendisi Hüseyin Arslan ise konuyla alakalı: 

"Şu anda bir eviniz yoksa yeni bir ev almayı unutun. Konut piyasasında zaten TL'den kaçan yatırımcılar ve evini yenilemek isteyenler hakim, bu fiyatlarla hiç evi olmayan birisinin sıfırdan kredi çekip alması imkansız" dedi.