İki ayrı kurumun daha ETF başvurusu incelenmeye başladı!

Nisan ayında Wisdom Tree'nin ETF başvurusunu incelemeye alan SEC, Sky Bridge ve Fidelity'de ETF başvurularını incelemeye başladığını bildirdi.

İki ayrı kurumun daha ETF başvurusu incelenmeye başladı!

Beyaz Saray’da iletişim biriminde başkanlık görevi de yapmış olan Anthony Scaramucci’nin SkyBridge Capital şirketinin ETF başvurusu kabul edilirse New York Borsası’nda, CBOE’nin BZX borsasında işlem görmeye başlayacak.

SEC resmi dosyaları incelendiği zaman ABD regülasyon kurumunun iki BTC ETF'sinin daha incelemeye alındığını görülebiliyor. Nisan ayında Wisdom Tree'nin ETF başvurusunu incelemeye alan SEC, Sky Bridge ve Fidelity'de ETF başvurularını incelemeye başladığını bildirdi.

TOPLAMDA 6 OLDU!

SEC, 45 gün içerisinde şirketlerin sırasına göre bir ön karar verebilir fakat kurum, bu süreyi 240 güne kadar uzatma hakkına da sahip. Resmi olarak inceleme altında olan diğer ETF başvuruları ise şu biçimde: VanEck, Kryptoin, WisdomTree ve Valkyri olarak sıralanıyor.

SEC Fidelity ve Sky Bridge ile resmi mercilerce inceleme altında olan ETF sayısı 6'ya ulaşmış oldu. Hala incelemeye alınmayan 10 ayrı başvuru daha var.

SEC resmi olarak incelemeye aldığı 6 başvuru olsa bile henüz hiçbir ETF başvurusunu onaylamadı ama analistler ve dijital para uzmanları 2021 yılı içerisinde en az 2 olmak şartıyla onay verilebileceğini düşünüyor. Kanada Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ise birkaç Bitcoin ETF başvurusunu onaylamasının yanında Ethereum ETF’ini de kabul etmişti.

Etiketler