Mecliste gündem KRİPTO!

Kripto paralar konusunda müşteri isteklerini yerine getirmek için çaba harcamaya başlayan bankacılığın devleri, bankacılık meclisinde dijital borsalar hakkında konuşacak.

Mecliste gündem KRİPTO!

Dijital varlıkların alım satımı hususunda ciddi gelişmeler kaydetmek üzere olan dünyanın en büyük bankaları geçtiğimiz gün Senato Bankacılık Komitesi karşısında, bugün ise Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Panelinde kripto paralarla ilgili konuşacaklar. Temcilciler Meclisinde katılımcı olan bazı bankalar şöyle  JPMorgan Chase, Wells Fargo, CitiGroup, Goldman Sachs, Bank of America ve Morgan Stanley.

Katılımcı bankalar dünyanın neredeyse her yerinde her gelir grubundan insanın artık dijital varlıklarla arasındaki ilişkinin artması ve göz ardı edilemeyecek kadar yüksek marjların yaşanmasından sebepleri ve sonuçlarının anlatılacağı bildirildi.

Temsilciler Meclisinden 3 büyük bankanın CEO'sunun ise toplantı öncesi konuşmalarında dijital varlıklara övgü ile bahsetmesi ise piyasalar tarafından olumlu karşılandı.

Wells Fargo CEO'su Charles Scharsf'ın açıklamaları şöyle:

Alternatif yatırım ürünleri olarak ortaya çıkan kripto paralarla ilgili gelişmeleri yakından ve aktif takip ediyoruz, ancak para birimi olarak statüleri ve ödeme konusu hala değişken…

Gelişen Teknolojiye ve Müşteri Taleplerine Daha Çok Odaklanıyoruz.

Bir diğer bankacılık devi CitiGroup CEO'su şu açıklamaları yaptı

Citi olarak biz, dijital varlık alanındaki değişiklikleri ve müşterilerimizden gelen taleplere odaklanıyoruz. Dijital varlıklar dünyasındaki değişimler, dağıtık defter teknolojisi gibi gelişimleri regülasyonlar çerçevesinde inceliyoruz.

Bank of America CEO’su Brian Moynihan ise, kripto paralardaki gelişmeleri ve müşteri taleplerini incelemeye devam ettiklerini belirtti ve şunları dile getirdi:

Kripto paralarla ilgili ürünleri, hizmetleri ve müşteri taleplerini inceliyoruz. Ancak şu anda kripto para kredisi vermiyoruz ya da birincil işi kripto para yatırımı ya da işlemleri olan şirketlere bankacılık hizmeti sunmuyoruz

Anlaşılan o ki tekrardan ayı sezonuna girildiği iddaa edilen dijital varlıklar için daha az volatilite ve düzenli işlem mantığı bankaların sisteme dahil olması ile birlikte daha mümkün...

BirBorsa / Cem Arslan

Etiketler