İhtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek haber: Her ay karşılıksız 500 TL verilecek!

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek verilmeye devam ediliyor. Her ay karşılıksız 500 TL verileceği duyuruldu.

İhtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek haber: Her ay karşılıksız 500 TL verilecek!

İzmir genelinde yaşayanlar için önemli bir karar alındı. Yüzlerce kişiye karşılıksız 500 TL ödeme yapılacağı duyuruldu. Toplamda 8 ay yapılacak ödemelerde bazı şartlarda aranacağı belirlendi. İzmir’de 10 bin üniversite öğrencisine aylık 500 TL ödeme yapılacağı duyuruldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 bin İzmirli üniversite öğrencisine 8 ay boyunca aylık 500 TL ödeme yapılacağı duyuruldu.

500 TL almak için başvuru şartları nelerdir?

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen 500 TL destek ile ilgili başvuru şartları belli oldu. Bu şartlar arasında:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,

Öğrencinin ailesinin İzmir’de ikamet ediyor olması,

Para alacak öğrencinin 17 ile 25 yaş aralığında olması,

Öğrencinin devlet üniversitesinde okuması ya da vakıf üniversitelerinin %100 burslu programında okuyor olması,

Öğrencinin ön lisans veya lisans programlarından birine örgün olarak eğitim görüyor olması yer alır.

500 TL destek

Üniversite öğrencilerine 500 TL veriliyor! İşte, başvuru şekli

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversite öğrencilerine 500 TL destek veriliyor. Verilen desteğe başvuru şeklinin nasıl olacağı da belli oldu. 500 TL yardıma başvuru yapmak için:

Ebeveynleri ayrı olan, ebeveynleriyle ilgili gizlilik kararı olan, ebeveynleri hayatta olmayan öğrencilerimizin başvuruları GÜRÇEŞME DANIŞMA LALELİ MAHALLESİ MENDERES CADDESİ NO:420 BUCA/İZMİR ESKİ HUZUREVİ İÇİ merkezinden alınacaktır. Başvuru esnasında istenilecek evraklar; Veli ve öğrencinin kimlik fotokopileri, Vukuatlı nüfus kayıt örneği, Yeni öğrenci ise öğrenci belgesi, Devam eden öğrenciler için öğrenci belgesi ve transkript belgesi getirilmelidir.

Şehit ve Gazi çocuklarının başvuruları KONAK MAHALLESİ 874 SOKAK NO:5/1B KEMERALTI BALIKÇILAR MEYDANI VE ÇARŞISI ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ VE LOKALİ VEYA GÜRÇEŞME DANIŞMA LALELİ MAHALLESİ MENDERES CADDESİ NO:420 BUCA / İZMİR ESKİ HUZUREVİ içi merkezinden alınacaktır. Başvuru esnasında istenilecek evraklar; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen KART fotokopisi, öğrencinin kimlik fotokopisi, Yeni öğrenci ise öğrenci belgesi, Devam eden öğrenciler için öğrenci belgesi ve transkript belgesi getirilmelidir.

Başvurular, ebeveyn üzerinden alınacaktır. Başvuru formu doldurulurken ebeveyn bilgisi girilmesi gerekmektedir.

Başvuru esnasında istenilecek evraklar; Veli ve öğrencinin kimlik fotokopileri, Vukuatlı nüfus kayıt örneği, Yeni öğrenci ise öğrenci belgesi, Devam eden öğrenciler için öğrenci belgesi ve transkript belgesi getirilmelidir.

Aynı aileden tek başvuru kabul edilecektir.

Sadece, e-devlet üzerinden alınan aktif öğrenci belgesi kabul edilecektir.

Durumu pasif olan öğrenciler için kayıt yenilemesi yapıldıktan sonra başvuru yapılması gerekmektedir.

Detaylı bilgi için tıklayınız