Düşük promosyon alanlara dikkat! Emekli promosyonu 12 bin TL olacak

Emekli promosyonlarının artış gösterdiği bu dönemde düşük emekli promosyonu alanlara uyarılar yapılıyor. Temmuz ayında yapılan asgari ücret zammının ardından bankalar da emekli promosyonlarında %80’e varan artışlara gidildiğini açıkladı.

Düşük promosyon alanlara dikkat! Emekli promosyonu 12 bin TL olacak

Emekli promosyonları düşük olan emekliler ise izleyeceği yollar sayesinde daha yüksek emekli maaşı alabilecek. Emekli maaşı alırken yapılması gereken üç adım sigorta uzmanları tarafından paylaşıldı. Buna göre özel bankaların tercih edilmesi bu alanda emekli promosyonun arttırmaktadır. Aynı zamanda daha önce emekli promosyonu almış kişiler kalan günlerin promosyonunu ödeyerek yeni bankadan promosyon alabilir.


Promosyon alınan bankadan ayrılmak mümkün mü?

Promosyon alınan bankadan ayrılmanın kanunen mümkün olduğu bilinmektedir. Alınan promosyon günü ile tutarı hesaplandıktan sonra gerekli tutarı bankaya ödeyen emekliler bankadan ayrılmaya hak kazanmaktadır. Örneğin 1 yıl önce 4 bin TL’lik promosyon alan bir emekli promosyon süresinin 1 / 3’ünü tamamlamış olmaktadır.

4 bin TL’lik bir promosyonda ise bu tutar toplamda 1.300 TL’ye denk gelmektedir. Geriye kalan yaklaşık 2.600 TL’lik kısmın ise bankaya ödenmesi gerekmektedir. Bu durumda ödeme yapıldıktan sonra yeni bankaya geçmeniz mümkün hale geliyor. Yeni bankadan alabileceğiniz 7.000 – 8.000 TL aralığındaki promosyon sayesinde emekli promosyonunuzun toplamını daha yüksek seviyelere getirmeniz mümkündür.

Düşük promosyon alanlara dikkat! Emekli promosyonu 12 bin TL olacak
Emekli promosyonu en yüksek bankalar

Emekli promosyonu almayı isteyen vatandaşlar şimdiden banka arayışına girmeye başladı. Kamu bankalarının herhangi bir emekli promosyonu artışı yapmaması bu alanda yoğun şikayetler almasına neden olmaktadır. Yüksek promosyon almayı isteyen emekliler ise soluğu özel bankalarda alıyor. Son açıklamalarla birlikte özel bankalardaki emekli promosyonları 8.500 TL’ye kadar yükseldi.


Emekli promosyonunu yüksek almayı isteyen emekliler genellikle QNB Finansbank, Akbank ve Garanti bankalarını tercih etmektedir. Yapı Kredi’nin de yüksek tutarlarda emekli promosyonu sağladığı açıklanmıştır.

Etiketler