İEKO Başkanı: İmza aşamasında cayan çok sayıda ev sahibi var

İEKO Başkanı Aşa, ev sahiplerinin “ilerleyen günlerde konut fiyatları artar” düşüncesiyle satış işleminden son aşamada vazgeçtiklerini veya fiyatları yükselttiklerini söyledi.

İEKO Başkanı: İmza aşamasında cayan çok sayıda ev sahibi var

İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası (İEKO) Başkanı Nizameddin Aşa, ev sahiplerinin 'gelecek günlerde konut fiyatları artar' fikriyle satış işleminden son aşamada vazgeçtiklerini veya fiyatları yükselttiklerini söyledi.

İEKO Başkanı Aşa, konut fiyatları ve kira bedellerindeki aşırı artışın sebepleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Aşa, konut fiyatlarında anlık değişimlerden söz ettiği konuşmasında, mal sahiplerinin satış sırasında son anda vazgeçtiklerini ya da fiyatları yükselttiklerini söyledi. Bu durumun emlakçıları etkilediğini de belirten Aşa, konuya ilişkin çok sayıda şikayet aldıklarını aktardı.

Aşa, yaptığı değerlendirmede, özellikle satılın evlerin fazla olmamasının, yeni inşaatın yapılmamasının ve inşaat maliyetlerinin yükselmesinin konut fiyatlarında artışı yol açtığını kaydetti. Kentsel dönüşümün yavaş gitmesi sebebiyle konut üretiminin azaldığının altını çizen Aşa, bu durumun doğal olarak fiyatlara da yansıdığını belirtti.

Etiketler