1 DOLAR 10 TL OLDU

Dolar'ın ateşinde bitmek bilmeyen zıplamalar sonunda doları daha yıl sonuna gelmeden 10 TL seviyelerine ulaştırdı.

1 DOLAR 10 TL OLDU

1 DOLAR 10 TL OLDU - Resim : 1

1 Dolar artık resmen 10 TL olmuş durumda aylardır devam eden döviz kurundaki dalgalanma sorunlarının ardından piyasa beklentileri dışında faiz indirimi kararlarının arka arkaya gelmesi ile birlikte yabancı yatırımcıların piyasaya ve TL'ye olan güvenlerinin hızla düşmesiyle birlikte kurdaki yukarı yönlü sıçralamaların önüne geçilemez hale geldi.

Doların haricinde Euro ise an itibariyle 11,15 TL'den serbest piyasada işlem görmeye devam ediyor.

Merkez Bankasından Faiz İndirimi Bekleniyor!

TCMB'nin bu ay da faiz indirimine gideceğine yönelik beklenti, TL üstündeki baskıyı artırıyor. AA tarafından yapılan piyasa anketinde ankete katılan uzmanlar TCMB'den bu ay içinde 100 baz puan yani yüzde 1 daha faiz indirimi bekliyor. Piyasa beklentilerinin üzerinde bir faiz indirimi veya 100 baz indirimi dolardaki mevcut ateşin sönmesinde rol oynamayacağa benziyor.

TÜİK ekim ayında senelik enflasyonu yüzde 19.89 olarak açıkladı. Son faiz indirimiyle politika faiziyle enflasyon arasındaki fark yükselirken, 2021 sonuna kadar makasın daha da açılması bekleniyor.

Merkez'den kasım toplantısında da faiz indirimi bekleniyor. JPMorgan ekim ayı enflasyon verisinin kendilerini kasım ayında TCMB'den 100 baz puan faiz indirimi beklentilerinden daha emin hale getirdiğini belirtti. 

Etiketler