Hong Kong’ta kripto para borsalarına sınırlanama gelebilir!

Hong Kong’ta kripto para borsalarına lisans alma zorunluluğu getirilmesi için kanun teklifi sunulmasına karar verdi bu haberle birlikte kripto para borsalarında düşüş yaşadı.

Hong Kong’ta kripto para borsalarına sınırlanama gelebilir!

Dünyanın önemli ticaret merkezlerinden bir tanesi olan Hong Kong’ta kripto para borsalarına lisans alma mecburiyeti getirilmesi için kanun teklifi sunulacak. Bu haber akışının ardından yatırımcılar, işlem yaptıkları Hong Kong merkezli kripto borsalarında ilk aradıkları borsanın lisansının olup olmadığını kontrol etmeye başladılar.

Lisansı olmayan borsalardaki yatırımcıların tamamı ellerindeki kripto paraların satış yapmasının ardından kripto para borsalarında ciddi bir düşüş yaşadı.

Hong Kong borsaları kapanıyor mu? 

Reuters’ın kaynaklığında alınan haberine göre, eğer hükumet bu kanun teklifini kabul ederse, merkezi Hong Kong olan borsalar, şehrin regülasyon kurumundan lisans almak  mecburiyetinde kalacak. Buna ilave olarak bu borsalar, yalnızca uzman yatırımcılara hizmet verebilecek.

Geçen yıldan bu yana kripto para borsalarıyla ilgili yasalarda değişikliğe gitmek için hazırlık yapan Hong Kong Mali Hizmetler ve Hazine Bürosu, bu kanun teklifini şehrin 2021/2022 sezonu toplantısına yetiştirmeyi plânlıyor.

Gerekçe olarak yüksek volatiliteden kaynaklı birçok yatırımcının elindeki parayı tamamen kaybetmesi ya da kaybetmeye çok yaklaşması. Bu tarz yaşanan büyük kayıpların ülke içindeki paranın yüklü miktarda dışarıya çıkması. 

Sadece Hong Kong değil tüm dünya borsalarında yüksek volatilite ve kaldıraç kaynaklı sebeplerle yatırımcılar tüm paralarını kaybetme risklerini taşıyor. 

İşte bu nedenle Hong Kong yönetimi olaya el atacağını ve ülke içerisinden dövizin daha fazla çıkmasını istemediğini dile getiriyor.

Etiketler