Herkese bir defaya mahsus veriliyor! e-Devletten başvuru yaparak 3400 TL alabilirsiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından herkese bir defaya mahsus olmak üzere sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Yapılan bir ödeme de 3400 TL oldu.

Herkese bir defaya mahsus veriliyor! e-Devletten başvuru yaparak 3400 TL alabilirsiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hemen herkese bir defaya mahsus olmak üzere sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Yapılan ödemeden faydalanmak için e-devlet üzerinden başvuru yapmanız gerekiyor. Tek seferlik veya aylık olarak verilen sosyal yardım ödemeleri arasında yer alan bu ödemeler herkesin bir nebze de olsa ekonomik yönden rahatlamasını sağlıyor.

Milyonlarca kişiye verilen sosyal yardımla ilgili kapsam genişletildi. Daha önce bildiğiniz gibi sosyal yardımlar ihtiyaç sahipliğine göre değişiklik gösteriyordu. Sosyal yardım alabilmek için bazı gelir şartlarını da karşılamaları gerekiyordu. Bu uygulama hali hazırda devam ederken yenisi eklendi. Hem düzenli geliri hem de sosyal güvencesi olan kişiler sosyal yardımlardan faydalanabilmektedir.

Yakınını kaybedenlere yardım!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hemen herkese sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Yaşadığınız evde bir yakınınız hayatını kaybedince bu yardımdan faydalanabilirsiniz. 15 Nisan 2022 tarihinden sonra yakınını kaybeden kişiler ölüm belgesiyle başvuru yaptığında vefat yardımı adı altında 1062 TL yardım almaktadır. Tek seferlik olarak verilen bu sosyal yardım, 2022 yılında verilen bir sosyal yardım programıdır. Çok fazla kimse tarafından bilinmeyen bu yardımdan faydalanmak için başvuru yapmanız gerekiyor.

Ölüm aylığı

Ölüm yardımı alabilirsiniz!

Yakınını kaybeden kişilere SGK tarafından ölüm yardımı veriliyor. Emekli Sandığı’na bağlı bir şekilde sigortalı olarak çalışma gösterip vefat etmiş olan kişilerin yakınlarına 3400 TL ödeme yapılmaktadır. 2023 yılında bu aylıklara zam geleceği düşünülmektedir. Diğer yandan da SGK’dan emekli maaşı alan kişiler öldükten sonra ölüm yardımı ödemesi otomatik olarak yapılmaktadır. Bu kapsama giren kişiler için 1218 TL hesaplara ölüm yardımı olarak yatırılmaktadır.

Ölüm yardımı alma şartları

Cenaze yardımı veya ölüm yardımı olarak bilinen bu yardımdan faydalanmak için bazı şartları karşılamanız gerekiyor. Bu şartlar arasında:

  • İş kazası ya da meslek hastalığından dolayı ölmek,
  • Daimi iş görememezlik ya da yaşlılık aylığı alınmasına bağlı ölüm,
  • Ölen kişinin sigortalı olması
  • Ölen kişinin ölüm sigortası ödemelerinin kayıtlı olması,