Cepler yanmaya devam ediyor: Bir zam haberi daha! Bir yılda %300 zam geldi!

Zam haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Bu kez de cam fiyatlarına zam geldiği açıklandı.

Cepler yanmaya devam ediyor: Bir zam haberi daha! Bir yılda %300 zam geldi!

2022 yılı tam anlamıyla zam yılı desek yanlış olmayacaktır. 2021 yılında olan fiyatların tam iki üç katı 2022 yılında tüketicilere sunuldu. Vatandaşlar, her gün bugün hangi ürüne zam geldi diye araştırma yapmaktadır. Bugün yapılan bir açıklamayla cam fiyatlarına zam geldiği duyuruldu.

Her ürüne zam gelmesini anlarız da cam fiyatlarına zam gelmesi herkesin dikkatini çekti. Ankara’nın Ulus semtinde camcılık yapan esnaf, maliyetin giderek artmasıyla beraber geçen yıldan bu yana dek cam fiyatlarına %300 zam geldiği duyuruldu. Esnaf tarafından müşterilere artık fiyat söylerken utanıyoruz, kar miktarını da giderek düşürüyoruz demesinin üzerine cam fiyatlarına zam geldiği açıklandı.  

2021 yılında 4 milimetre cam 75 TL iken şuanda 350 TL’den satışa sunulmakta. Ürün fiyatlarında hiçbir şey yerinde durmamakla beraber giderek artış göstermektedir. Hem maliyet, hem iş masrafı hem de çalışanların ücretini zam olarak yansıtan esnaf bundan şikayetçi olmakla beraber vatandaş daha da şikayetçi olmaktadır.

Cam fiyatları

Bugünü kurtaralım yeter!

Ankara Ulus’ta cam ticareti işiyle uğraşan Ergün Mersin tarafından cam fiyatlarıyla ilgili açıklama yaptı. Yaptığı açıklama kapsamında:

‘'Piyasa zor durumda… Gelen zamlardan muzdaribiz. Habire zam, zam… Hep bizim kârımızdan gidiyor. İnanın müşteriye yansıtamıyoruz. Fiyat söylemeye utanıyoruz vallahi. Bir çerçeveden 50 lira kazanırken şimdi 10 lira kazanıyoruz. 1980'den beri bu sektördeyim. Müşteri kaçırmamak için kârdan fedakârlık ediyoruz. ‘Bugünü kurtaralım yeter' diyoruz. Başka çaremiz yok. 2 milimetre camı 80 liraya alırken şu anda 160 lira oldu. Işığı geçirmeyen Matobel camlar ise metrekaresi 240 lira oldu'' denildi.