Her kadına 1400 TL veriliyor! PTT üzerinden hemen alabilirsiniz

Dar gelirli vatandaşlara devlet tarafından destek ödemeleri devam ediyor. Bir destekte ev hanımlarına verildi.

Her kadına 1400 TL veriliyor! PTT üzerinden hemen alabilirsiniz

Ev hanımlarına verilen destek ödemelerine devam ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen destek ödemelerine devam ederken ev hanımlarına da destek verileceği duyuruldu. Ev hanımlarına verilen dul, engelli, doğum, kömür, giyecek, bakım, gıda, elektrik, doğalgaz ve maddi desteklerin dışında eşi vefat eden ve yeni doğum yapan kadınlara da ödeme yapıldığı duyuruldu.

Ev hanımlarına 1400 TL!

1400 TL

Özellikle eşini kaybeden dar gelirli kadınlara devlet tarafından sosyal yardımlar veriliyor. Verilen sosyal yardımlarda hak sahiplerine gıda, yakacak, eğitim yardımları verilmektedir. Bunun yanı sıra hiçbir engeli olmayan ve sigortalı bir işte çalışmayan kadınlara yönelik maaş desteği verilmektedir. Bu maaşlardan ilk olarak verilen dul maaşı olmaktadır. Ölen sigortalı veya emekli eşinden kalan maaşa dul maaşı adı verilmektedir.

Ölüm, dul, engelli, doğum, kömür, giyecek, bakım, gıda, elektrik, doğalgaz gibi pek çok yardım verilmektedir. Ev hanımları için yapılan maddi yardımlar oldukça yüksek olmaktadır. Eşini kaybeden ve doğum yapan ev hanımları için verilen ödemeler farklılık göstermektedir. Nikahlı eşi vefat eden ev hanımları için bakanlık tarafından 2 ayda bir 1000 TL maaş verilmekle beraber doğum yapmış ve çocuğu 0 ile 2 yaş grubunda olan ev hanımlarına 400 TL yardım verilmektedir.