Bakan müjdeyi verdi: Tamı tamına 1000 TL arttı!

Çok sayıda kişi tarafından beklenen müjde sonunda bakandan geldi. Bakan tarafından yapılan açıklama kapsamında 1000 TL artış gösterdi.

Bakan müjdeyi verdi: Tamı tamına 1000 TL arttı!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından müjde verildi. Çiftçilere verilen müjdede o ödemelerin bin TL arttığına değinildi. Başka ülkelerde gıda üzerinde kriz üzerine kriz yaşanırken, elleri öpülesi gayretiyle çiftçilerimiz başarısına başarı katıyor. Çiftçilere siz yeter ki üretin biz tüm gücümüzle sizlerin yanınızdayız diyen Kirişçi, ödemelerin bin TL arttığına değindi.

1000 TL zam geldi!

1000 TL zam

Çiftçilere müjde verdiğini söyleyen Vahit Kirişçi çeltik alım fiyatlarında artış yapıldığını söyledi. Kirişçi tarafından:

“Gelişen piyasa koşullarını dikkate alarak çeltik fiyatlarını her çeşit için ton başına 1000 lira artırıyoruz. Buna göre TMO alım fiyatları, baldo çeşit için 16 bin liraya, Osmancık çeşit için 14 bin 500 liraya, luna çeşit için 13 bin 500 liraya yükseltilmiştir. Bu fiyat farkından bugüne kadar TMO’ya ürün teslim eden üreticilerimiz de faydalanacaktır. Güncellenen alım fiyatlarımızın tüm çeltik üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun.

Sizlerin emeklerinin zayi olmaması için son 20 yılda attığımız adımlar gibi bundan sonra da her türlü tedbiri almaya hazırız. AK Parti hükümetleri olarak mevzuatımıza ve sektörümüze kazandırdığımız lisanslı depoculuğun ne kadar isabetli bir reform olduğunu bugün herkes daha iyi görüyor. Bu noktada Edirne’mizin İpsala ilçesindeki çeltik üreticilerimize hizmet etmek üzere 25 bin ton kapasiteli lisanslı deponun faaliyet gösterdiğini hatırlatmak isterim. 84 yıldır çiftçimizin en büyük güvencesi olan TMO’da hem kendi merkezlerimizde hem de lisanslı depolarda çeltik alımı yapacaktır” denildi.