Cepler alev alev: 3 günde 4 TL zam!

Brent petrol fiyatlarına zam gelmesiyle beraber akaryakıt fiyatlarına zam gelmişti. Bugün yeniden zam geleceği iddia edildi.

Cepler alev alev: 3 günde 4 TL zam!

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar durmak bilmiyor. Brent petrol ve dolar kurunda yaşanan hareketlilik durmak bilmeden devam ediyor. 2 gün üst üste gelen zamlardan sonra bir zam haberi daha geldi. Edinilen bir son dakika bilgisine göre motorine dün ve bugün gelen zamların ardından yarın da yüksek bir zam geleceği duyuruldu.

Bildiğiniz için 5 Ekim günü benzine 62 kuruş, motorine ise 1.10 TL zam gelmişti. Dün itibariyle pompaya yansıyan zamdan sonra 6 Ekim tarihinde yine zam geldi. 6 Ekim yani bugün pompaya yansıyacak şekilde benzine 74 kuruş zam gelirken motorin grubuna 1.38 TL zam geldi. Bugün sevindiren haber daha geldi. Otogaz fiyatlarına bugünden itibaren 76 kuruş indirim geleceği açıklandı.

Bugün de 1 lira 53 kuruş zam!

Edinilen bir son dakika haberine göre motorine bugün gece yarısından itibaren bir zam daha bekleniyor. Motorine bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 53 kuruş zam geleceği duyuruldu.

Motorine zam

Bugünde gelecek zam oranıyla birlikte 3 günde motorinin litre fiyatı 4 lira 1 kuruş zamlanmış olacak. Benzine ise 2 günde gelen zamla 1 lira 34 kuruş zam gelmiş olacak.

Bu kadar zam neden?

Dün gerçekleştirilen OPEC+ Bakanlar toplantısından alınan karar kapsamında Kasım ayından itibaren petrol üretiminde 2 yılın en büyük kesintisinin yapılacağı duyuruldu. Bu karardan sonra da brent petrol fiyatı 93 dolara kadar yükseldi.

Güncel akaryakıt fiyatları

Güncel akaryakıt fiyatları 6 Ekim tarihinde araştırılmaya başlandı. Güncel akaryakıt fiyatları:

İstanbul’da benzin 20,61 TL, motorin 25,63 TL, LPG ise 9,98 TL,

Ankara’da benzin 20,74 TL, motorin 25,61 TL, LPG ise 10,25 TL,

İzmir’de benzin 20,73 TL, motorin 25,76 TL, LPG ise 9,98 TL’den işlem görmektedir.