Hep zam olmaz, birazda indirim: 35 TL’ye düştü!

Son zamanlarda gelen zam haberleri herkesin canını sıkmaktadır. Hep zam haberi olmaz, birazda indirim…

Hep zam olmaz, birazda indirim: 35 TL’ye düştü!

15 Eylül tarihinden itibaren kalkan balık yasağından sonra tezgahlarda balık bolluğu yaşanmaktadır. Bu bolluk olması da fiyatları olumlu yönde etkilemektedir. Özellikle Zonguldak’ta yaşanan olumsuz hava şartları sebebiyle balıkçılar tarafından çok miktarda avlanan palamudun tanesi 35 TL’ye kadar düştü.

Hava şartlarının olumsuz olması balık piyasasını etkilemektedir. Hava şartlarının normale dönmesiyle beraber ağlar tekrar denize indi. Balıkçılar limana elleri dolu dolu dönünce fiyatlar da ister istemez düşüş gösterdi. Özellikle olumsuz hava şartları sebebiyle geçen hafta içerisinde 45 TL ile 60 TL arasında satışa sunulan palamudun tanesi 35 TL’ye düştü. Batı Karadeniz’de balıkçılar tarafından toplanan palamutlar diğer illere gönderildi. Palamutun bu denli bol olması hemen her şehirde fiyatların olumlu yönde etkilenmesini sağlarken aynı zamanda düşmesine neden oldu.

Palamut fiyatları

Hamsi fiyatları sabit!

Her ne kadar palamut bolluğu yaşansa da hamside henüz o bolluk yaşanmadı. Geçtiğimiz günlerde Mersin Balıkçılık Derneği Başkan Yardımcısı Adnan Polat tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada:

“Av yasağı sona erdikten sonra balık çeşitlilikleri tezgahta yerini aldı. Her çeşit balığımız mevcut, Akdeniz'de çeşit bolluğumuz var. Barbun, gümüş, mezgit, istavrit, sardalye, çupra, levrek gibi her türlü balığımız geliyor. Karadeniz'den hamsi ile palamut geliyor. Palamut bizim buradan da çıkıyor. Fiyatlarımız da uygun. Yasak kalktıktan sonraki ilk 3 ay fiyatlarımız çok uygun oluyor. Şu anda Türkiye'nin en uygun balık fiyatları Mersin'de diyebiliriz. Vatandaşlarımız rahatlıkla balık yesin diye bu fiyatları böyle tutuyoruz" dedi.