Eşya alacaklar dikkat! %15 zam gelecek

Mobilya alacak kişiler tarafından yeni fiyatlar araştırılmaktadır. Eşya alacaklar dikkat! %15 zam gelecek!

Eşya alacaklar dikkat! %15 zam gelecek

TÜİK tarafından açıklanan son veriler kapsamında Eylül ayında mobilya fiyatlarında %90 oranında artış oldu. Sektör temsilcileri tarafından yapılan açıklama sonucu iki ay içerisinde mobilya fiyatlarına %15 daha zam geleceği açıklandı. Gelecek zamların hem sektör temsilcilerini hem de müşterileri olumsuz olarak etkileyeceği düşünülmektedir.

Ürünlere gelen zamların en önemli sebebi artış gösteren maliyetler olmaktadır. Mobilyada da artış gösteren maliyetler satış fiyatlarına yansımaktadır. TÜİK tarafından açıklanan son rakamlara göre mobilya fiyat artışı Eylül ayında %90 oranında artış gösterdi. Artış gösteren fiyatlardan dolayı müşteriler de uygun fiyatlı ürünler almaya yöneldi. Mobilya fiyatları dolar bazında da artış gösterdiği için mobilyaların alımları %30 oranında azaldı. Hal böyle olunca mobilya satış temsilcileri tarafından düğün sezonu satışları tahmin edilenin de altında yer aldı.

Konuyla ilgili Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği Başkanı Nuri Gürcan açıklama yaptı. Mobilya piyasasında durgun bir dönem yaşadıklarını belirten Nuri Gürcan tarafından:

"Bu sezon beklenilen ve istenilen satışlar gerçekleşmedi. Bu durumun en büyük sebeplerinden biri ciddi fiyat artışları oldu. Özellikle kullandığımız sünger hammaddesi ve kimyevi hammaddeler ile ilgili ciddi maliyet artışları var. Bunların da fiyatlara yansıyacağını düşünüyorum. Eskiden de fiyat artışları olurdu ama artık biz programlarımızı haftalık, aylık veya 3 aylık olarak yapmaya başladık" denildi.

%15 zam gelebilir!

Mobilyaya zam

Yıl sonuna kadar mobilya fiyatlarına yeniden zam geleceği düşünülmektedir. Mobilya alacak kişiler kış aylarında fiyatı düşerek alım yapmayıp fiyat düşmesini bekliyorsa boşuna bekliyor. Mobilya fiyat artış tahmini sektör temsilcileri tarafından %15 civarında zam gelmesi tahmin ediliyor. İç pazarda yaşanan düşüş sebebiyle gelecek zammın en önemli sebebinin Avrupa’da yaşanan enerji krizi ve döviz kurları olmaktadır.

Düğün sezonunda yeteri kadar satış hedefine ulaşmayan mobilya satış temsilcileri tarafından mobilyaya yeniden zam gelmesi hatta gelecek zammın da %15 oranında olması tahmin ediliyor. Mobilya fiyatlarının zamlanması demek, yeni eşya alacak kişilerin bir nebze de olsa daha da zorlanacağı anlamına gelmektedir. Mobilya fiyatlarına zam geldiği takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.