Denizden gelen bereket yüzleri güldürdü. Palamut fiyatları ne kadar?

Yaz aylarının sona ermesiyle birlikte balıkçılar için bereketli dönem başladı. Özellikle palamut bolluğu sayesinde fiyatlardaki düşüş hem balıkçıları hem de vatandaşı memnun etti. Peki, palamut fiyatları ne kadar oldu? Balık av sezonu ne zaman sona erecek? Hamsi fiyatları ne zaman düşer?

Denizden gelen bereket yüzleri güldürdü. Palamut fiyatları ne kadar?

Ülkemizde her yıl 1 Eylül’den sonra balık av sezonu açılışı yapılmaktadır. Karadeniz ve Ege Bölgesi’nde denize açılan balıkçılar, bu sezonun bereketli geçeceğinin sinyallerini aldıklarını belirtti. Özellikle, Karadeniz Bölgesi’nde palamut bolluğunun yaşandığı görüldü. Başta Trabzon olmak üzere Giresun, Samsun, Zonguldak ve Ordu’daki balıkçılar tonlarca palamut yakalamayı başardı. Palamut bolluğu tezgahlardaki fiyatlarında bir anda düşmesine neden oldu.Karadeniz’den Türkiye’nin dört bir yanına gönderilen palamutların fiyatları 100 TL’ye yakın düşüş yaşadı. Balıkçılar asıl bereketin av sezonunun ilerleyen döneminde geleceği müjdesini verdi. Özellikle hamsi avlarının başlaması için heyecanlı bekleyiş devam ediyor.

Denizden gelen bereket yüzleri güldürdü. Palamut fiyatları ne kadar? - Resim : 1
Palamut fiyatları ne kadar? 


Son olarak Zonguldak Kozlu Limanı’ndaki balıkçılar tarafından 50 bin ton palamut yakalandığı açıklanmıştı. Ülkemizin dört bir yanına gönderilen palamutlar, fiyatlardaki düşüşün habercisi oldu. Palamut’un kilosu geçtiğimiz hafta 120 TL’ye kadar ulaşmıştı. 50 bin ton palamut yakalanması ise fiyatların 25 TL’ye kadar düşmesine olanak sağladı. Balıkçılar, bereketli bir sezon geçirilmesi halinde balık fiyatlarının 10 TL’ye kadar düşebileceğini öngörüyor. Et ve tavuk fiyatlarının artmasından dolayı şikayetçi olan vatandaşlar da balık sezonunun başlamasını bekliyordu. Bir kilo tavuktan dahi ucuz fiyata satılan palamuta yoğun ilgi gösterildiğini ifade eden balıkçılar, ‘’Zonguldak’tan gelen palamutlar kapış kapış satıldı. Et fiyatları can yakıyordu. Tavuktan bile ucuza balık alabilen vatandaşlar fırsatı hemen değerlendirdi. Av sezonu devam ettikçe fiyatlar daha uygun olacaktır. Özellikle hamsi fiyatlarının kilo başına 5 TL’ye düşmesini bekliyoruz. Doktorlar haftada iki gün balık tüketilmesini tavsiye ediyor. Fiyatların düşüşü ile vatandaşın cebini yaklamayacak lezzetli balıklar satacağız’’ ifadelerini kullandı.