Tüm harç ücretlerine %42 zam gelecek!

Zam zam üstüne gelmeye devam ediyor. Bu kez de harç ücretlerine zam geldi. Tapu, pasaport, noter, trafik ve diğer harçlara %42 zam gelebileceği duyuruldu.

Tüm harç ücretlerine %42 zam gelecek!

Alınan son karar kapsamında noter, tapu, pasaport, konut vergisine zam gelmesi beklendi. 2023 yılında harç ücretlerinden tamı tamına 107 milyar TL gelmesi beklenirken, tapu harçlarından gelen gelirin 54 milyar TL olduğu görüldü. Hal böyle olunca harç ücretlerine zam geldi.

2023 yılı için hazırlanan bütçe teklifi kapsamında özellikle tapu, pasaport, trafik ve diğer harçlardan bu yıl sonuna kadar 75 milyar TL gelir elde edilmesi tahmin ediliyor. Fakat 2023 yılında bu tutarın %42 oranda artarak 107 milyar 54 milyon TL olması bekleniyor. Bu durum da harç ücretlerine yeni bir zammın habercisi oluyor.

Toplam %42 zam!

Tapu harç zam

Her yıl hazırlanan bütçe teklifi kapsamında o hedefe ulaşabilmek için yeni yeni zamlar yapılmaktadır. Tapu harçlarından gelecek olan 54.7 milyar TL, yargı harçlarından 21,7 milyar TL, noter harçlarından 4,5 milyar TL, pasaport harçlarından 7,6 milyar TL, trafik harçlarından 3,7 milyar TL ve diğer harçlardan da 13,9 milyar TL gelir elde edilmesi planlanıyor. Bu hedefe ulaşabilmesi için bazı zaman zam yapılmakta bazı zaman indirim yapılmaktadır. 2023 yılında bu tutarın toplamda 107 milyar TL olması ön görüldüğünden dolayı bugünkü fiyata %42 oranında zam yapılması bekleniyor. %41 oranda zam gelirse o zaman hazırlanan bütçe teklifindeki hedef takama ulaşılabilecektir.

Yeni harçlara gelen zamlardan sonra güncel fiyatlar açıklanacaktır. Henüz açıklanmadığı için sizlerle paylaşamıyoruz. Konuyla ilgili yeni gelişme olduğu takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.