Hem kiracılara hem ev sahiplerine müjde! 2500 TL alabilirsiniz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen yardımlara devam ediliyor. Milyonlarca dar gelirli aileyi mutlu edecek olan yardım paketi açıklandı.

Hem kiracılara hem ev sahiplerine müjde! 2500 TL alabilirsiniz

Geçtiğimiz yıllarda verilen ve hala verilmeye devam edilen sosyal yardımlardan biri de doğalgaz yardımı oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından hem kiracılara hem ev sahiplerine verilecek olan doğalgaz yardımıyla ilgili detaylar gelmeye başladı. Artış gösteren yüksek enflasyon oranı ve enerji fiyatları sebebiyle 2500 TL tutarında doğalgaz yardımı ödemesi vatandaşlara verileceği duyuruldu.

Öncelikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan sosyal yardımlarla alakalı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen doğalgaz desteği öncelikle 1150 TL olarak veriliyordu. Fakat artış gösteren doğalgaz fiyatları sebebiyle yardım tutarının da artmasına karar verildi. Diğer yıllarda ortalama 415 TL ile 1150 TL arasında verilen doğalgaz destek ödemeleri bu yıl en az 900 TL ile 2500 TL arasında verileceği duyuruldu. Hem ev sahiplerinin hem de kiracıların başvuru yapacağı doğalgaz yardımıyla ilgili her vatandaşın bu destek ödemelerinden faydalanacakları söylendi.

2500 TL almak için başvuru detayları

2500 TL doğalgaz yardımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen 2500 TL’den faydalanmak için başvuru detayları belli oldu. Hem ev sahibi hem de kiracıların başvuru yapacağı doğalgaz yardımı başvuruları e-devlet üzerinden başvuru yapabileceğiniz gibi ayrıca il ya da ilçede bulunan SYDV şubeleri aracılığıyla başvuru yapabilirsiniz. Verilen destekten faydalanmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalı, doğalgaz alt yapısı olan il ve ilçelerde ikamet etmeniz gerekir. E-devlet üzerinden başvuru yapmak için ise arama kısmına Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti yazmanız ve karşınıza çıkan ilk sonuca tıklamanız gerekir.