Çocuğu olanlara müjde! 1259 TL destek veriliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocuğu olanlara müjde niteliğinde haber verildi. Çocuğu olanlara 1259 TL destek verileceği duyuruldu.

Çocuğu olanlara müjde! 1259 TL destek veriliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen toplam 150 bin çocuğun faydalandığı destek ödemesiyle ilgili detaylar belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı Sosyal ve Ekonomik Destek Ödemeleri yani SED ödemeleriyle ilgili önemli açıklamalar yapılırken Ekim ayı ödemeleriyle de ilgili değerlendirme yapıldı. Tam da bu noktada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan açıklamada 349 milyon 452 bin TL’nin hesaplara yatırıldığı duyuruldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan açıklamada:

"İhtiyaç sahibi ailelerimize çocukları için ekim ayında toplam 349 milyon 452 bin TL tutarında SED ödemesi yaptık. Çocuklarımızın sosyal açıdan gelişimlerine de önem veriyoruz. SED hizmetinden yararlanan çocuklarımız için sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenleyerek onların sosyalleşmelerine katkıda bulunuyoruz" denildi.

Çocuk başına 1259 TL veriliyor!

1259 TL

Sosyal ve Ekonomik Destek yani kısaca SED ödemeleri kapsamında ihtiyaç sahibi kişilere her çocuk için ortalama 1259 TL verileceği duyuruldu. Yapılacak SED ödemeleriyle ilgili yardım almak isteyen kişiler başvurularını İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsi olarak ya da e-devlet platformu üzerinden yapılabileceği aktarılırken destekten faydalanmak için bazı şartları da karşılamak gerektiği duyurulmuştu. En önemli şart ise başvuracak ailenin ihtiyaç sahibi olmasıdır.