ABD'de tüketici güveni, haziran ayında beklentilerin altında kaldı

ABD Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi haziran ayında 85,5 olarak gerçekleşti ve ekonomistlerin beklentilerinin altında kaldı.

ABD'de tüketici güveni, haziran ayında beklentilerin altında kaldı

ABD Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi haziran ayında 85,5 olarak gerçekleşti ve ekonomistlerin beklentilerinin altında kaldı. Buna rağmen endeks sonuçları salgın sürecinin en yüksek ikinci düzeyini gösterdi.

Endeks sonuçları uzun vadeli enflasyon beklentilerinin bir ay öncesine göre ılımlı hale geldiğini gösterdi.

Mayıs ayında nihai endeks 82,9 olarak gerçekleşmişti

Anketin direktörü Richard Curtin sonuçlara yönelik olarak, ''Pandemi başladığı sıralarda tüketiciler iş ve gelir beklentileri konusunda çok belirsizlerdi. İş ve gelir beklentileri iyileşti fakat önceki genişleme döneminin son birkaç yılındaki kadar pozitif değil.'' ifadelerini kullandı.

Haziran endeksine ilişkin son okuma ilk okumanın gerisinde kalsa da salgından bu yana kaydedilen en yüksek ikinci seviye oldu.

Sonuçlar eyaletler tamamen açıldıkça ve yeni Kovid-19 enfeksiyonları geriledikçe tüketicilerin daha iyimser duruma geldiğini gösterdi.

Tüketiciler, enflasyonun gelecek yıl yüzde 4,2 artarak on yılın ikinci en yüksek seviyesi olacağını öngörüyor. Fiyatların uzun vadede yüzde 2,8 artması bekleniyor.

Ankete göre, mevcut koşullar göstergesi haziran ayında 89.4'ten 88.6'ya gerilerken, beklentiler ölçüsü 83.5'e yükseldi.

Etiketler