Halkbank hisse analizi ve şirketin hedef fiyatı 2022

Hakkında bir adet büyük dava bulunan ve yatırımcılarının sürekli dava takibi yaptığı Borsa İstanbul'un en değerli 30 şirketinden biri olan Halkbank'ın finansal geçmişini ve potansiyel geleceğini hep birlikte inceleyeceğiz.

Halkbank hisse analizi ve şirketin hedef fiyatı 2022

Halkbank Tarihçesi 

Tarihler 1929 yılını gösterdiğinde ekonomik buhran yaşayan ve çiçeği burnunda bir ülke olan Türkiye için işler hiç iyiye gitmiyordu. Tam da bu dönemde Halkbank, küçük esnaf ve zanaatkarlar için ekonomik çıkar yol olmak amacıyla bankacılık sektörüne giriş yapıyor ve ülke ekonomisinin bu zor döneminde vatandaşların- esnafların çıkar yolu bulmasına destek veriyor. 

halkbank hisse

Halkbank Halka Arz 

2008 yılının Mayıs ayına gelindiğinde Halkbank halka arz oluyor ve 1 TL nominal hisse senetleri 6,40 - 8 TL aralıklarında başvuruya açık hale getiriliyor. Dönemin yatırımcıları rekor seviyede talep ile 8 TL'den tüm hisseleri satın alıyor ve arz süreci tamamlandıktan sonra da bir süre tavan serisi ile yoluna devam ediyor.

Halkbank'a Neden Dava Açıldı

Halkbank'a dava açılmasının sürecinin başlangıcı 15 Ekim 2019'a dayanıyor sebebi ise 45 sayfalık bir iddianame ile Amerika’yı dolandırmak amacı ile komplo kurmak, Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası'nı İran’a para transferleri yaparak ihlal etmek için komplo kurmak, Amerika bankalarını dolandırmak, Amerika bankacılık ve finans sistemini dolandırmak amacı ile komplo kurmak, kara para aklamak, kara para aklamak amacı ile komplo kurmak. 

Halkbank Davası Ne Durumda?

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi'ne yapmış olduğu tüm başvuruları reddedilen Halkbank, bir üst mahkemeye gitme yolunu çare olarak gördü. Halkbank, New York İkinci Bölge Mahkemesine, hakkındaki iddianamenin düşürülmesi ve ‘Bağımsız Yabancı Devlet Dokunulmazlığı Yasası’ kapsamında Amerika’da yargılanamayacağı gerekçesi ile iki farklı temyiz başvurusunda bulundu. Bu başvurudan sonra olan New York İkinci Bölge Mahkemesi, Halkbank’ın davanın düşürülmesi talebini reddetti fakat ‘Bağımsız Yabancı Devlet Dokunulmazlığı Yasası’ kapsamında Amerika’da yargılanamayacağı iddiasını inceleyerek en kısa sürece kararını açıklayacağını bildirdi. Bu süreçte Halkbank hisseleri 2 gün üst üste tavan seviyesinde işlem görme başarısını sağladı.

Halkbank Hedef Fiyat 2022

Tarihi zirvesi olan 21.74 TL fiyatından bir hayli uzak olan Halkbank hissesi canlı olarak fiyatı  5,36TL olarak görülüyor. Enflasyon rallisinden nasibini alan bir hisse de Halkbank hissesi olarak gözlere çarparken analistler Halkbank hedef fiyatın 2022'de davanın seyrine göre değerlendirme yapmış durumda olası bir olumsuz ya da karar verilemeden geçirilen bir yıl olması halinde Halkbank hisselerinde ciddi bir geri dönüş olması beklenirken. Güzel haber akışının olması halinde hisse fiyatlarının tarihi zirvelere kadar yaklaşması beklenebilir olduğunu düşünüyorlar.

Halkbank Hisse Teknik Analiz

Analistler Halkbank hissesi yorumlarını yaparken teknik tarafın, temel analiz tarafı ile çok kesiştiğini son 2 yılda defalarca kez gördüklerini ve teknik açıdan şu an günlük yükselen trendin tepesinin de üzerinde olduğunu dile getiriyorlar. Yine piyasa analistleri 5,50 TL üzerinde hissenin biraz daha rahatlayacağını ve yukarı yönlü hareketlerini ancak bu şekilde devam ettirebileceğini düşünüyorlar.

Halkbank Hisse Grafik

Halkbank Hisse Grafik

Halkbank hissesi grafiklerinde piyasa analistleri üzerinde ciddi bir yük olan Halkbank hissesi için yükselişin anahtarı olarak öncelikle davada olumlu gelişmelerin gelmesi ve en az 5,61 üzerinde günlük bir mum kapatması yönünde.

Halkbank hissesinde günlük destek ve dirençler şöyle sıralanıyor,

Destekler: 4,98 - 4,68 - 4,19 
Dirençler: 5,44 - 5,61 - 5,90 

HALKB TURKIYE HALK BANKASI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 16.07
Satış 16.09
Değişim 1.32%
Son Değer 16.09
En yüksek 16.24
En düşük 15.07
Haftalık Değişim 10.3566%
Aylık Değişim 18.6578%
Yıllık Değişim 34.3071%
Etiketler